Judeţ cu judeţ: Societatea locală de termoficare din Galaţi nu mai aprobă nicio cerere de debranşare de la sistemul centralizat de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul femeilor care ajung în comă alcoolică la Spitalul Judeţean Ilfov a crescut. Muzeul Bucovinei va lansa la vară propriile mărci de ciocolată, vin şi afinată pentru a-şi suplimenta fondurile pentru organizarea evenimentelor culturale. Un copil de 9 ani din Turnu Măgurele a fost mutilat de tren.

ALBA. Cel mai mare parc amenajat în interiorul unei cetăţi medievale a fost inaugurat ieri. Parcul din Cetatea Alba Carolina se întinde pe o suprafaţă de cinci kilometri sub forma unei grădini cu peste 70 de specii de arbori şi arbuşti. 

ARAD. Peste 2.500 de puieţi de stejar au fost plantaţi ieri în localitatea Sântana. La acţiunea de împădurire au participat membri ai Consiliului Local, elevi, localnici, dar şi voluntari din Arad. 

ARGEŞ.
Un TIR încărcat cu tărâţe s-a răsturnat în comuna Cotmeana. Şoferul, Vasile Aftenie (38 de ani), a murit strivit sub cabina mastodontului. Potrivit poliţiştilor, tânărul nu a adaptat viteza în curbă, iar remorca a intrat în balans.

BACĂU. Sătenii din comuna Podu Turcului trăiesc cu teama unei explozii după ce câţiva localnici, de frica unor noi descinderi ale mascaţilor, au vărsat în sistemul de canalizare proviziile de gazolină. Localitatea a fost invadată de mirosul de combustibil. Comisarii Gărzii de Mediu Bacău au mers la Podu Turcului pentru a stabili cine este vinovat de poluare.

BIHOR. Cinci tineri din India, Japonia, Polonia, Germania şi Noua Zeelandă au venit ieri la Oradea pentru a le arăta studenţilor tradiţiile din ţările lor. Ei s-au îmbrăcat în port popular, au prezentat dansuri şi mâncăruri tradiţionale. 

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Număr record de participanţi la crosul „Gabriela Szabo" de la Bistriţa. 1.078 de copii şi adulţi, printre care şi un bătrân de 80 de ani, au luat startul. Au fost premiaţi 30 de concurenţi cu diplome, plachete, tricouri şi bani. 

BOTOŞANI. Datoriile de 267 de milioane de lei ale furnizorilor de apă şi de agent termic din Botoşani nu mai pot fi recuperate. Motivul: Consiliul Local şi cel Judeţean au divizat cele două societăţi.

BRAŞOV. Recensământul urşilor. Specialiştii spun că la Braşov sunt 38 de urşi, dar au început numărătoarea animalelor după ce au aflat că au mai fost depistate două ursoaice cu câte doi pui, care însă nu au iernat în zonă. 

BRĂILA. A fost prins un hoţ de autoturisme de lux. Geany Alexandru Perianu (21 de ani) a furat două SUV-uri Grand Cherochee, trei limuzine BMW, patru Audi şi un Volkswagen. 

BUZĂU. Aproape 2.200 de buzoieni aşteaptă să le fie calculată pensia. Funcţionarii instituţiei au putut folosi noul soft abia de la sfârşitul lunii martie, cu aproape trei luni de întârziere. Soluţionarea dosarelor va mai dura încă două luni.

CARAŞ-SEVERIN. Peste 50 de tineri din Reşiţa au participat ieri la „Ziua 0 Accidente". Ei au organizat un marş cu motociclete şi cu maşini pentru a avertiza pericolele la care sunt expuşi participanţii la trafic de către şoferii neatenţi sau vitezomani. 

CĂLĂRAŞI. În cele cinci spitale din judeţ vor fi reduse 186 de paturi. Spitalul Judeţean va trebui să restructureze personal, deoarece sunt 1.000 de angajaţi la 600 de paturi, iar media europeană este de 5,61 de paturi la mia de locuitori.

CLUJ. Noroc cu costumul de protecţie. Şcoala de dresaj Dogmaster din Cluj-Napoca a prezentat ieri o demonstraţie de dresaj canin. Instructorul Vasile Cordoş a jucat rolul infractorului pe care câinele l-a atacat la comandă.

COVASNA. 90 de euro Paştele în staţiunea Covasna. Suma include cazarea şi masa, timp de trei zile. Reprezentanţii ANTREC spun că se aşteaptă ca pensiunile să fie ocupate în proporţie de 90%. 

CONSTANŢA. S-a deschis sezonul de croaziere în portul Constanţa. Nava maritimă Vistamar, sub pavilion italian, a sosit ieri-dimineaţă cu 300 de pasageri la bord. Turiştii, în mare parte germani, spun că au ajuns pentru prima oară în România. Ei au vizitat Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie şi s-au plimbat pe faleza Cazinoului din Constanţa.

DÂMBOVIŢA. 170 de elevi de gimnaziu şi liceu vor participă în acest weekend, la faza judeţeană a concursului naţional InfoGATES susţinută la Târgovişte. Primii clasaţi vor merge în luna mai la Târgu-Jiu, unde se va desfăşura faza naţională. 

DOLJ. Cei mai frumoşi armăsari din ţară au fost expuşi ieri în comuna Robăneşti. Proprietarii au scos la vânzare 200 de cai de diferite rase, iar preţurile au fost între 2.000 şi 30.000 de euro. 

GALAŢI. Societatea locală de termoficare din Galaţi nu mai aprobă nicio cerere de debranşare de la sistemul centralizat de încălzire sub pretextul că punctele termice au fost modernizate.

GIURGIU. Aproape 800 de pensionari din Giurgiu vor primi săptămâna viitoare pachete cu alimente în valoare de 25 de lei de la Sindicatul Pensionarilor. 

GORJ. Peste 1.000 de salariaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială trebuie să primească între 2.000 şi 4.000 de lei după ce au câştigat procesul cu instituţia. Banii reprezintă sporuri neacordate în perioada februarie - decembrie 2010. 

HARGHITA. 20 de milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea staţiunii Borsec. Edilii spun că mai este nevoie de încă pe atât pentru ca staţiunea să arate ca înainte de 1990. Anul acesta va fi modernizat „Drumul apelor minerale". 

HUNEDOARA. Colegiul Naţional „Cetate" Deva are o nouă sală sportivă pentru gimnaste. Costul total al investiţiei se ridică la 100.000 de euro, sumă care include şi modernizarea energetică a căminului-internat.

IALOMIŢA. Moaştele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon şi racla cu veşmântul Cuvioasei Paraschiva au fost aduse la Catedrala din Urziceni. Vor fi depuse până mâine dimineaţă. 

IAŞI. Prefectul Dragomir Tomaşeschi este cercetat de procurori. El este acuzat că ar fi luat 1,16 milioane de euro mită de la ieşeanul Paul Bunduţă în schimbul a trei titluri de proprietate pentru două terenuri intravilane şi 10 hectare de pădure. 

ILFOV. Numărul femeilor care ajung în comă alcoolică la Spitalul Judeţean Ilfov a crescut. Dacă anii trecuţi erau înregistrate 2-3 cazuri anual, de la începutul acestui an au fost chiar şi două cazuri pe lună.

MARAMUREŞ. Câinii vagabonzi, dar şi cei cu stăpân care vor fi surprinşi că-şi fac nevoile pe stradă vor fi ridicaţi de hingheri şi eutanasiaţi în maximum 24 de ore. Decizia Consiliului Local Baia Mare se va aplica de la 1 mai.

MEHEDINŢI. Mii de hectare de teren agricol sunt în paragină după ce au fost cumpărate de străini. 15 societăţi administrate de spanioli, olandezi, germani, italieni şi sârbi au achiziţionat 6.000 de hectare, iar jumătate din suprafaţă a rămas nemuncită.

MUREŞ. Meşteşugurile rromilor la Casa de Cultură din Târgu-Mureş. Rromii au demonstrat cum se fac căldările, cât de repede se confecţionează o potcoavă şi cum se poate face o afacere din cusutul hainelor tradiţionale. 

NEAMŢ. Oficialităţile din Piatra Neamţ acuză Ministerul Sănătăţii că a transferat 325 de paturi din spitalele publice către Armată. În judeţ, Ministerul Apărării nu deţine niciun spital militar, ci doar administează sanatoriul din Bălţăteşti. 

OLT. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a primit până acum, pentru Bursa generală de joburi din 15 aprilie, oferte de la 69 de agenţi economici. Firmele oferă 107 posturi. 

PRAHOVA. A nins în Bucegi. Meteorologii anunţă vreme urâtă şi vânt puternic încă două zile. Salvamontiştii le atrag atenţia turiştilor că trasele montane de la altitudine sunt închise.

SATU MARE. Singurul loc autorizat din judeţ pentru comercializarea mieilor este Piaţa de Vechituri din Satu Mare. Mieii se vor vinde în Săptămâna Mare. 

SĂLAJ. Cartofi „bolnavi" în Sălaj. Putregaiul brun şi putregaiul inelar afectează o mare parte din recoltele sălăjenilor, mai ales în zonele Crasna, Bănişor şi Sâg. Au fost găsite 19 probe pozitive la bacterioze.

SIBIU. Raed Arafat a inaugurat ieri un centru de instruire SMURD la Sibiu. Investiţia s-a ridicat la 360.000 de lei, iar de instruire specializată va beneficia personalul medical din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov. 

SUCEAVA. Muzeul Bucovinei va lansa la vară propriile mărci de ciocolată, vin şi afinată. Banii vor fi folosiţi pentru organizarea evenimentelor culturale. 

TELEORMAN. Un copil de 9 ani din Turnu Măgurele a fost mutilat de tren. Băiatul, nesupravegheat de părinţi, se juca în incinta gării când a fost lovit de scara unei locomotive. A fost aruncat sub roţi şi i-a fost retezată gamba piciorului drept.

TIMIŞ. Mall-ul din Timişoara este primul din ţară în care promovarea digitală ajunge pe masa consumatorilor. Persoanele care servesc prânzul sau cina primesc şi informaţii despre cele mai noi promoţii şi evenimente din oraş. 

TULCEA. Traseele turistice din Parcul Naţional Munţii Măcinului vor fi semnalizate cu bani europeni. Proiectul de 17 milioane de lei prevede realizarea unui centru de informare în localitatea Greci şi a unui atlas cu toate siturile naturale. 

VASLUI. Ştefan Moldoveanu (38 de ani), din Vaslui, este căutat de poliţişti după ce a înjunghiat-o pe Corina Puşcaşu (27 de ani), fosta sa iubită. Bărbatul era cercetat în stare de libertate şi pentru viol, iar victimă a fost aceeaşi femeie.

VÂLCEA. Crescătorii de oi din judeţ au anunţat o scumpire a cărnii de miel cu 20%, ca urmare a creşterii preţului la furaje şi a întârzierii subvenţiilor de la stat. Un kilogram de carne va ajunge astfel chiar şi la 30 de lei.

VRANCEA. Cosmin Lădaru (19 ani) din Fitioneşti, este acuzat că ar fi primit 350 de lei de la un consătean pentru a interveni pe lângă poliţiştii care-l asistau la examenul de obţinere a permisului.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite