Judeţ cu judeţ: La Sibiu începe astăzi singurul festival de film din România dedicat copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei din Botoşani sunt cercetate penal după ce au falsificat mai multe documente cu ajutorul cărora au primit concedii medicale. 100 de asistente medicale din Buzău şi-au depus dosare pentru a lucra în spitale din străinătate. Producţia de vinuri din Valea Prahovei va fi mai mică faţă de anul trecut cu un milion de hectolitri, din cauza vremii nefavorabile.

ALBA. Mii de credincioşi au participat ieri la sfinţirea bisericii „Sfânta Maria" din Blaj. Edificiul binecuvântat de Patriarhul Daniel a fost finalizat după nouă ani de lucrări.

ARAD. În doar opt luni, în judeţul Arad au fost depistate furturi de curent în valoare de şase ­milioane de lei. Reprezentanţii companiei Enel au descoperit peste 100 de cazuri de furturi de energie, atât la locuinţe particulare, cât şi la unele societăţi comerciale. În topul furturilor de energie, judeţul Arad e urmat de Hunedoara, Călăraşi şi Giurgiu.

ARGEŞ. Doi inspectori ai Autorităţii Rutiere Române au ajuns în stare gravă la spital, sâmbătă seară, după ce a fost spulberaţi pe autostrada Bucureşti-Piteşti de o şoferiţă aflată la volanul unui Opel. Inspectorii controlau camioanele de peste trei tone.

BACĂU. Linia de prelucrare a tutunului care alimenta două fabrici de ţigări clandestine din Onești a fost depistată de inspectorii vamali în incinta unei firme. Aceştia au găsit şi 625 de kilograme de tutun mărunţit, în valoare de peste 200.000 de lei.

BIHOR. Zeci de orădeni au asistat ieri la primul festival românesc de animaţie japoneză. Publicul a urmărit proiecţii de animaţie şi demonstraţii de arte marţiale.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Captură-record. Poliţiştii au prins, sâmbătă noaptea, la un control rutier de rutină în Năsăud, un bărbat din Maramureş care transporta ilegal peste 7.400 de ţigări.

BOTOŞANI. Concedii ilegale. Două femei sunt cercetate penal după ce au falsificat mai multe documente cu ajutorul cărora au primit concedii medicale şi indemnizaţii de 6.240 de lei.

BRĂILA. Un tânăr de 19 ani a murit pe loc, iar alţi doi au fost răniţi după ce s-au răsturnat ieri cu maşina, în apropiere de Chiscani. Răniţii sunt internaţi în stare gravă la spital.

BRAŞOV. Sute de braşoveni s-au distrat la paradele şi concursurile organizate în weekend la Festivalul „Turnirul Cetăţilor". Unul dintre participanţi a netezit cu periuţa de dinţi penele unui şoim, partenerul său de spectacol.

BUZĂU. 100 de infirmiere şi-au depus dosare pentru a lucra în spitale din străinătate. Ordinul Asistenţilor a primit opt dosare pe lună în prima parte a anului, iar în ultima săptămână a înregistrat 14 solicitări.

CARAŞ-SEVERIN. Jumătate din şcoli nu au autorizaţie de funcţionare. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că media pe ţară depăşeşte acest procent şi că situaţia e „acceptabilă".

CĂLĂRAŞI. Clădirea Ambulatorului, construită în 1975, va fi modernizată pentru că aparatura medicală şi mobilierul sunt vechi de peste 20 de ani. Proiectul de peste 2,7 milioane de euro va fi realizat cu fonduri europene.

CLUJ. În comuna Ţaga începe astăzi acţiunea de deshumare a doi disidenţi clujeni ucişi de Securitate în anii '50. Săpăturile sunt coordonate de Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România.

CONSTANŢA. Cei nouă inspectori şi controlori de trafic pentru transporturi reţinuţi vineri au fost puşi în libertate ieri. Instanţa a stabilit că arestarea preventivă trebuia să fie dispusă de DNA, nu de Parchet.

COVASNA. Primăria staţiunii Covasna va repune în funcţiune cinematograful „Victoria". Clădirea va fi refăcută cu ajutorul unui credit bancar de 500.000 de euro, pe o perioadă de 15 ani.

DÂMBOVIŢA. Un poliţist din Târgovişte a ajuns în comă, sâmbătă noaptea, la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un interlop l-a lovit în cap cu o sticlă. Victima îl anchetase pe agresor după ce acesta şi-a bătut cu bestialitate iubita.

DOLJ. 20 de vârstnici din Băileşti participă azi la concursul "Miss bunici". Ei trebuie să spună o glumă, să povestească o întâmplare hazlie, să-şi caracterizeze nepotul şi să recite o poezie.

GALAŢI. Conducerea şantierului naval „Damen" e acuzată de Direcţia Vămilor şi ANAF că a făcut contrabandă cu motorina folosită la testele navale. Şantierul a dat Statul în judecată, cerând scutirea de acciză pentru carburantul consumat la probe, aşa cum prevede legea.

GIURGIU. Cele mai multe accidente rutiere grave din oraş se produc pe şoseaua Bucureşti. Potrivit Poliţiei, pietonii sunt vinovaţi în majoritatea cazurilor.

GORJ. O tânără din comuna doljeană Călăraşi a murit ieri, după ce maşina în care călătorea a plonjat de la 20 de metri înălţime în apele Jiului, în punctul „Cârligul întors" de pe DN 66. Şoferul şi un alt pasager au fost răniţi uşor.

HUNEDOARA. O instalaţie de telegondolă va fi montată, în premieră, în Pasul Vâlcan din Valea Jiului. Proiectul turistic va fi realizat cu o investiţie în valoare de 28 de milioane de euro. Cabinele vor parcurge un traseu cu o lungime de patru kilometri, până la ruinele cetăţii Colţ, descrisă de Jules Verne în romanul „Castelul din Carpaţi".

HARGHITA. Medicii părăsesc Spitalul Judeţean. Primul plecat e un ginecolog nemulţumit de diminuarea salariului. El va fi urmat de doi medici de la Terapie Intensivă care lucrau, deşi erau pensionaţi.

IALOMIŢA. Doar şapte din cele peste 200 de unităţi şcolare din judeţ au cabinete medicale. Doctorii lucrează, însă, în numai patru cabinete.

IAŞI. Un elev de numai şapte ani a ocupat locul secund la prima etapă a Campionatului Naţional de Karting, din Arad. Deşi a luat primul start în martie, Andrei Cerbu se numără printre câştigători la fiecare întrecere.

ILFOV. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, Cristache Rădulescu, să intervină pentru stârpirea ţânţarilor din pădurile Băneasa, Tunari şi Ştefăneşti. Măsura va fi luată pentru a evita extinderea virusului West Nile.

MARAMUREŞ. Niciuna dintre cele peste 600 de pensiuni din judeţ nu a intrat în Programul „O săptămână la munte", care va dura până la 17 decembrie. Proprietarii spun că preţurile propuse sunt prea mici.

MEHEDINŢI. La controlul efectuat de pompieri şi de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în unităţile sanitare au fost găsite panouri electrice şi prize cu improvizaţii. Au fost aplicate 11 avertismente şi două amenzi, în valoare totală de 1.000 de lei.

MUREŞ. Prima tabără internaţională de dans urban. Complexul „Dansul Viorilor" din Reghin găzduieşte în această săptămână cursurile pentru cei pasionaţi de dansurile moderne, precum breakdance sau house.

NEAMŢ. Un băiat de 14 ani din Poiana Teiului a fost strivit de un brad pe care fratele acestuia şi câţiva prieteni l-au tăiat cu motoferăstrăul. Lipsa de experienţă a tinerilor a favorizat producerea accidentului.

OLT. Primăria Slatina solicită ­preluarea fostului cinematograf Victoria de la Româniafilm. Edilii vor să transforme clădirea în care funcţionează cabinete de avocatură în sală de spectacole.

PRAHOVA. Producţia de vinuri va fi diminuată cu un milion de hectolitri faţă de anul trecut, din cauza vremii nefavorabile. Producătorii din Valea Călugărească vor obţine doar 5,5 tone de struguri la hectar, cu două tone mai puţin decât în 2009.

SATU MARE. Delegaţia sătmăreană plecată la Zutphen (Olanda), cu ocazia aniversării a 40 de ani de la înfrăţirea celor două oraşe, s-a întors, ieri, cu 4.000 de bulbi de lalele primiţi cadou. Florile vor împodobi oraşul din primăvară.

SĂLAJ. La studioul „Sabor A Cuba" din Zalău, încep azi cursurile de salsa, bachata şi merengue pentru începători, susţinute de doi instructori profesionişti. Diseară se deschid şi cursurile pentru vals vienez.

SIBIU. Astăzi începe singurul festival de film din România dedicat copiilor, care urmăreşte iniţierea lor în cultura cinematografică. 11 copii de la şcolile din oraş vor realiza un scurt film de animaţie.

SUCEAVA. Aeroclubul „Grigore Baştan" din Suceava găzduieşte, de mâine, trei competiţii naţionale de paraşutism. 100 de sportivi cu experienţă vor face salturi zilnic, până la 11 septembrie.

TELEORMAN. Doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti după ce au fost prinşi, sâmbătă seara, în timp ce furau ţiţei din conductele petroliere de lângă Videle. Ei umpleau butoaiele din căruţe printr-un dispozitiv artizanal instalat pe o conductă.

TIMIŞ. Primăria timişoreană nu renunţă la taxa de tranzit pentru camioanele de peste 7,5 tone ce traversează oraşul. Prefectura consideră că taxa e discriminatorie şi a atacat-o în instanţă, iar procesul se judecă mâine la Tribunalul Timiş.

TULCEA. Medicii din Spitalul Judeţean au anunţat că vor demisiona dacă vor fi obligaţi să opteze între cabinetele particulare şi spital. Printre cei care şi-au anunţat demisia se numără şi managerul unităţii medicale.

VASLUI. Trei copii din judeţul Galaţi, cu vârste între 9 şi 13 ani, au fost găsiţi de poliţişti pe peronul gării din Bârlad. Minorii au fugit de acasă pentru că nu-şi mai suportau tatăl alcoolic.

VÂLCEA. Maternitate fără datorii. Casa de Asigurări de Sănătate a virat trei milioane lei în contul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, astfel că unitatea îşi va achita toate restanţele la furnizorii de medicamente şi utilităţi.

VRANCEA. Concediile medicale acordate săptămâna trecută au fost verificate de Casa de Asigurări de Sănătate. 11 medici de familie au fost amendaţi pentru nereguli în documente şi diagnostice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite