Judeţ cu judeţ: Gravidele nasc printre gândaci la Spitalul „Elena Doamna“ din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MUREŞ
MUREŞ

Apa potabilă din reţeaua de alimentare a localităţii Ardusat, Maramureş, este infestată cu arsen şi a fost interzisă la consum. Un bărbat de 44 de ani a căzut de pe o schelă în timp ce lucra la o clădire din Drobeta-Turnu Severin. O femeie de 45 de ani din satul Borleşti, Satu Mare, a scăpat cu viaţă după ce a căzut cu maşina în Someş de pe bac.

ALBA. Şefii asociaţiilor de proprietari vor întocmi liste cu persoane care vor beneficia de cursuri de manichiurist, peisagist sau baby sitter. Programul care încurajează deschiderea unor mici afaceri este în valoare de 1,9 milioane de lei.

ARAD. Peste o sută de piloţi din ţară s-au întrecut, ieri, la Arad, la prima ediţie de Drag Racing. Pasionaţii de cai putere şi-au turat motoarele într-o competiţie naţională de viteză pe distanţa de 400 de metri.

ARGEŞ. Aproape 100 de biciclişti au participat, ieri, la un concurs desfăşurat în Pădurea Trivale din Piteşti. Participanţii au fost nevoiţi să pedaleze încontinuu 100 sau 200 de minute, în funcţie de categoria la care s-au înscris.

BACĂU. Sistem de canalizare de 2,4 milioane de lei în comuna Sărata. De astăzi, peste 600 de săteni sunt racordaţi la reţeaua de apă şi canalizare.

BIHOR. Aproape 100 de elevi în clasa a XII-a s-au întâlnit, ieri, la Oradea, cu studenţi din Franţa, Belgia şi Polonia. Timp de două săptămâni, ei participă la ateliere în limba engleză care îi ajută să-şi planifice cariera.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Un tânăr de 22 de ani din Bistriţa a fost prins de poliţişti cu trei pliculeţe de „iarbă" asupra sa. Drogurile au fost descoperite după ce a provocat un accident de circulaţie.

BOTOŞANI. Apa Grup şi Termica au solicitat instanţei să fie declarate în stare de faliment. Cele două societăţi din Botoşani au acumulat datorii de 165 de milioane de lei.

BRAŞOV. Fonduri doar pe hârtie pentru modernizarea pârtiilor. Braşovul are alocate 180 de milioane de lei în vederea organizării în 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European, dar Primăria a primit doar 9,3 milioane de lei.

BRĂILA. Test de viteză cu vagoanele de călători. Azi încep, în nodul feroviar Făurei, probele pe 20 de vagoane făcute la Arad, care trebuie să circule cu 200 de kilometri pe oră. În 2008 s-a stabilit recordul naţional de 208 kilometri pe oră.

BUZĂU. Peste 1.200 de cazuri de viroză s-au înregistrat săptămâna trecută, dublu faţă de săptămâna anterioară. Şi numărul pneumoniilor s-a dublat: sunt 300 de bolnavi, dintre care 100 sunt internaţi.

CARAŞ-SEVERIN. În Parcul Tricolorului din Reşiţa a avut loc, ieri, o întâlnire în memoria lui Adrian Păunescu. Printre poezii şi cântece au fost redate fragmente din ultima emisiune a poetului, difuzată la 1 noiembrie la Radio Reşiţa.

CĂLĂRAŞI. Judeţul aflat pe primul loc la agricultură şi avicultură este lider şi la colectarea de fier vechi. Călăraşiul are o cifră de afaceri din fier vechi de 388,5 de milioane de lei, de 15 ori mai mare decât la avicultură.

CLUJ. Administratori de bloc cu adrese de mail obligatorii. Primăria Cluj-Napoca le cere administratorilor e-mailul pentru a primi prin poşta electronică formularele necesare.

CONSTANŢA. Şase persoane au fost rănite din cauza unui şofer care s-a uitat pe o hartă şi a ajuns pe contrasens. Ca să evite coliziunea, şoferul a intrat cu maşina într-un şanţ, iar un alt autoturism a intrat într-un copac.

COVASNA. Drum verde pentru promovarea obiectivelor turistice. Traseul de 100 de kilometri porneşte din Sfântu Gheorghe şi parcurge 18 localităţi din judeţ, până la Ilieni. Turiştii se vor putea orienta după tăbliţele informative.

DÂMBOVIŢA. Doi instructori de la o şcoală de şoferi din Titu sunt cercetaţi după ce în locuinţele lor şi la sediul firmei au fost găsite 83 de dosare pentru obţinerea permisului. Există suspiciuni privind autenticitatea vizelor medicale şi a avizelor psihologice.

DOLJ. Angajaţii Spitalului Filantropia din Craiova vor da în judecată conducerea unităţii medicale, după ce au fost tăiate sporurile medicilor de la Urgenţe şi au fost reduse la jumătate cele ale cadrelor de la Serviciul de Anatomie Patologică.

GALAŢI. Dascălii îşi cer drepturile în instanţă. Aproape 700 de profesori din judeţ care fac naveta vor da în judecată consiliile locale, întrucât nu li s-a decontat transportul până acum.

GIURGIU. La Inspectoratul Judeţean de Jandarmi va avea loc astăzi, la ora 12.00, o ceremonie dedicată patronilor spirituali ai instituţiei, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. Cu acest prilej vor fi sfinţite birourile angajaţilor.

GORJ. Şcoli cu datorii. Colegiile „Virgil Madgearu", „Tudor Vladimirescu" şi Tehnic Nr. 2 din Târgu-Jiu au restanţe între 140.000 şi 200.000 de lei către operatorul de apă şi canalizare.

HARGHITA. Economie la deszăpezire. Consiliul Judeţean a decis ca numai drumurile principale să fie curăţate zilnic de zăpadă, iar celelalte săptămânal, pentru a se reduce cheltuielile.

HUNEDOARA. Peste 15 operatori economici vor concedia 1.000 de salariaţi. În topul numărului de concedieri se află trei firme de construcţii: Hidrocontrucţia cu 283 de oameni, Vest Agregate Petroşani - 84 şi Drupo Călan - 67.

IALOMIŢA. O fetiţă de 9 ani, din comuna Marsilieni, a fost îmbătată şi violată de un vecin de 48 de ani. Agresorul a sechestrat-o pe copilă şi a bătut-o. Poliţiştii au deschis o anchetă.

IAŞI. Gravidele nasc printre gândaci la Spitalul „Elena Doamna" din Iaşi. Mămicile sunt disperate că insectele umblă chiar pe paturi şi pe pachetele cu mâncare. Conducerea unităţii spune că nu are bani pentru dezinsecţie.

ILFOV. S-a lansat portalul www.e-ilfov.ro, prin care locuitorii vor avea acces la  informaţii şi la servicii publice. Astfel, va fi posibilă comunicarea cu funcţionarii sau depunerea de petiţii şi urmărirea rezolvării acestora.

MARAMUREŞ. Apa potabilă din reţeaua de alimentare a localităţii Ardusat este infestată cu arsen şi a fost interzisă la consum. Concentraţiile admise sunt de trei ori mai mari. Cei 2.200 de locuitori pot consuma doar apă din fântâni.

MEHEDINŢI. Un bărbat de 44 de ani a căzut, ieri, de pe o schelă, de la 8 metri înălţime,  în timp ce lucra la clădirea unei firme din Drobeta- Turnu Severin. Muncitorul a suferit leziuni la nivelul craniului şi la coloana vertebrală.

MUREŞ. Show pe patru roţi la Târgu-Mureş. Imensele „monster trucks" au fost atracţia evenimentului oferit în ­weekend de opt cascadori din Ungaria, care au făcut „jonglerii" cu 12 maşini. 

NEAMŢ. Mii de pelerini s-au strâns de aseară la Mănăstirea Agapia, care are hramul prăznuit de Sfinţii Mihai şi Gavril. Lăcaşul de cult este celebru şi prin interiorul pictat de Nicoale Grigorescu.

OLT. Două persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite într-un accident produs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la intrarea în oraşul Slatina. Printre răniţi sunt doi copii de patru şi cinci ani. Vinovat este un bărbat de 32 de ani din Slatina care a intrat cu maşina pe contrasens. Tânărul şi un pasager din cea de-a doua maşină au murit.

PRAHOVA. Alunecare de teren lăsată de izbelişte. Principala cale de acces spre Barajul Paltinu este acoperită cu pietre şi pământ pe ambele sensuri de mers, dar drumarii nu au curăţat şoseaua.

SATU MARE. O femeie de 45 de ani din satul Borleşti a scăpat cu viaţă după ce a căzut cu maşina în Someş de pe bac. Proprietarul podului plutitor spune că la urcarea maşinii pe bac Doina Miclăuş a apăsat acceleraţia în locul frânei.

SĂLAJ. Şcoală pentru arbitri de fotbal la Zalău. De astăzi, la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal se organizează cursuri pentru băieţi şi fete cu vârste între 15 şi 25 de ani. Durata cursurilor este de trei-patru luni, iar taxa este 100 de lei.

SIBIU. Angajaţii Primăriei Sibiu au depistat 32 de persoane care au depus dosare false pentru obţinerea ajutorului de încălzire. Oamenii au fost amendaţi cu sume între 1.000 şi 10.000 de lei.

SUCEAVA. Circulaţia feroviară pe ruta Suceava - Dorneşti - Rădăuţi, important traseu turistic spre mănăstirile bucovinene, va fi reluată astăzi. Calea ferată a fost ruptă în urma inundaţiilor din vară, când podul de la Dorneşti a fost luat de viituri. Şefii Consiliului Judeţean au anunţat că încep reparaţiile pe traseul Dărmăneşti - Cacica - Păltinoasa.

TELEORMAN. Cei 30 de angajaţi de la şcoala şi de la grădiniţa din comuna Mavrodin vor să întrerupă cursurile în această săptămână, pentru că nu şi-au mai luat salariile de trei luni.

TIMIŞ. O alarmă de grad zero a fost decretată de poliţie în oraşul Jebel după ce au fost depistate scurgeri dintr-un vagon încărcat cu acid clorhidric. Pompierii au intervenit pentru neutralizarea acidului şi au oprit scurgerile după şapte ore.

TULCEA. Noua zonă rezidenţială a oraşului Tulcea va fi disputată de tinerii cu bani care nu au alte proprietăţi imobiliare. Licitaţia pentru concesiunea unui lot de 250 de metri pătraţi porneşte de la 242 de lei pe an.

VASLUI. Peste 50.000 de vasluieni nu mai primesc ajutoare pentru încălzire. Aceştia aveau fie cel puţin două proprietăţi, fie maşini cu motoare puternice sau conturi bancare.

VÂLCEA. Oltchim SA a încheiat modernizarea instalaţiei de petrochimie cumpărată de la Arpechim Piteşti. S-au investit 120 de milioane de euro în instalaţia care va furniza etilenă, principala materie primă pentru combinat.

VRANCEA. Posturile de medici încă mai au căutare. 40 de absolvenţi de Medicină şi-au depus dosarele pentru a ocupa cele 17 posturi vacante în spitalele din judeţ. Concursul va avea loc la 21 noiembrie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite