Incadrarea in grad de handicap. Ce procedura se aplica pentru evaluarea persoanelor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a fi incadrate in grad si tip de handicap, persoanele care solicita acest lucru trebuie, in primul rand, sa fie evaluate de asistenti sociali, medici de specialitate sau psihologi, se arata intr-un act normativ publicat miercuri in Monitorul Oficial. Vezi in articol care sunt sunt etapele procedurii de evaluare a persoanelor cu handicap. 

Ordinul MMFPS nr. 2.298/2012 privind aprobarea Procedurii-cadru de evaluare a persoanelor adulte in vederea incadrarii in grad si tip de handicap a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 672, din 26 septembrie 2012. Documentul asigura cadrul unitar al evaluarii persoanelor adulte in vederea incadrarii in grad si tip de handicap, stabilind toate procedurile necesare, precum si actele necesare in vederea evaluarii persoanelor care solicita incadrarea in grad si tip de handicap.

Astfel, prevederile actului normativ se aplica pentru:
- persoanele care solicita incadrarea in grad si tip de handicap;
- persoanele adulte cu handicap care, din diferite motive, solicita reevaluarea in vederea obtinerii unui nou certificat de incadrare in grad si tip de handicap;
- persoanele adulte cu handicap pentru care se solicita reevaluarea de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) sau de catre Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

Ce documente sunt necesare pentru evaluarea in vederea incadrarii in grad si tip de handicap? Află pe avocatnet.ro!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite