Iarna rămâne la noi. Începutul săptămânii viitoare aduce temperaturi sub pragul de îngheţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duminică va fi frig şi vor fi condiţii de ploaie FOTO meteoromania.ro
Duminică va fi frig şi vor fi condiţii de ploaie FOTO meteoromania.ro

Vremea va rămâne în continuare deosebit de rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 5 grade, iar minimele vor depăşi constant pragul de îngheţ.

Duminică, vremea va fi rece cu temperaturi ce nu vor depăşi 7 grade Celsius. Astfel, în zona de vest, în Crişana, Banat şi Transilvania valorile termice se vor situa între 4 şi 7 grade Celsius. În aceste zone vor fi condiţii de ploaie.

În Maramureş şi Moldova va fi frig, astfel că temperaturile din timpul zilei nu vor depăşi 2 grade Celsius. În Dobrogea şi Muntenia maximele termice în timpul zilei vor fi de 4 grade Celsius, iar izolt vor fi cădea precipitaţii mixte. Şi în Oltenia vremea se va menţine rece, astfel că mercurul din termometru nu va arăta la amiză mai mult de 6 grade.

Temperaturile minime în timpul nopţii vor coborî sub pragul de îngheţ în toată ţara. Cel mai frig va fi însă în Maramureş, unde minimele ar putea ajunge şi la -7 grade Celsius şi în Moldova, unde vor coborî până la -4 grade Celsius.

Frig la începutul săptămânii

Luni, vremea se va menţine rece şi închisă şi vor cădea precipitaţii pe arii extinse. Maximele termice în toată ţara se vor situa în jurul valorii de 5 grade, cu mici variaţii de la o regiune la alta. Excepţie face zona Moldovei unde temperaturile maxime în timpul zilei nu vor depăşi un grad, iar cele minime ar putea ajunge şi la -4 grade în timpul zilei. Noaptea mercurul din termometre va arăta temperaturi sub limita pragului de îngheţ în toată ţara, însă minimele termice ar putea arăta chiar -9 grade în Transilvania şi -8 în Moldova.

Marţi, vremea va fi chiar mai rece decât în prima zi a săptămânii, astfel că temperaturi maxime de 5 grade Celsius s-ar putea înregistra doar în Dobrogea şi Banat. În restul ţării, maximele se vor situa în jurul valorii de 3 grade Celsius. În toată ţara vor fi condiţii de ploaie şi izolat de ninsoare.

Temperaturile minime vor coborî sub -5 grade Celsius, însă cel mai frig va fi în timpul nopţii în Transilvania, unde s-ar putea înregistra şi -11 grade şi în Moldova unde minimele termice vor ajunge la -9 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite