Guvernul şi ministerele sting lumina, sâmbătă, de Ora Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instituţiile aflate în subordinea Gurvernului vor stige luminile timp de o oră
Instituţiile aflate în subordinea Gurvernului vor stige luminile timp de o oră

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a propus, în şedinţa de Guvern de miercuri, ca toate ministerele şi instituţiile aflate în coordonarea acestora să se alăture iniţiativei Ora Pământului 2014 şi să stingă lumina, sâmbătă, între orele 20:30 şi 21:30, în clădirile în care îşi desfăşoară activitatea. Iniţiativa a fost agreată şi de premierul Victor Ponta.

”Am fost foarte bucuros să găsesc deschidere din partea colegilor din Guvern, în special din partea prim-ministrului Victor Ponta. Astfel, am decis ieri ca tot aparatul central să facă acest gest simbolic, care are scopul de a da un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale”, a declarat ministrul Korodi.

Potrivit sursei citate, o invitaţie pentru a se alătura acestui demers va fi trimisă către preşedinţii celor două camere ale Parlamentului României, precum şi preşedinţilor de consilii judeţene.

Mai mult, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice va publica, vineri, un ghid care va explica instituţiilor partenere în acest demers ceea ce au de făcut în ora în care întreaga planetă va stinge lumina.

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney. 

Anul trecut peste 7000 de oraşe din 152 de ţări au stins lumina de Earth Hour, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite