Gripa încă se ţine departe de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hong Kong a ridicat marţi nivelul de alertă pentru gripă aviară
Hong Kong a ridicat marţi nivelul de alertă pentru gripă aviară

Pe teritoriul României nu s-au înregistrat până acum cazuri de gripă confirmate de laborator, informează Ministerul Sănătăţii.

În România activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică, fără tendinţă de creştere semnificativă, fără probe pozitive pentru virusurile gripale, transmite Ministerul Sănătăţii.

Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 24 - 30 octombrie 2011, 94.111 de persoane s-au prezentat  la medic cu infecţii respiratorii acute, numărul lor fiind comparabil cu cel înregistrat în săptamâna precedentă. Peste 16.000 dintre acestea au fost înregistrate ca pneumonii, iar 78.000, ca viroze respiratorii. Doar în judeţele Harghita, Covasna, Ialomiţa, Buzău şi Sibiu incidenţa infecţiilor respiratorii a depăşit semnificativ incidenţa medie calculată.

Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (80, faţă de 100). Pe teritoriul României nu s-au înregistrat până acum cazuri de gripă confirmate de laborator.

Ministerul Sănătăţii derulează şi anul acesta Campania de vaccinare gratuită antigripală şi derulează în aceste săptămâni o achiziţie de 1 milion de doze de vaccine antigripal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite