Gigi Becali a ieșit să alunge duhurile rele de pe Calea Victoriei, după Bucharest Pride „Dracii sunt draci, Hristos e Hristos”. Reacția asociației ACCEPT

0
Publicat:

Marșul Bucharest Pride 2023, la care au luat parte aproape 25.000 de oameni, a fost prilej de nemulțumire și chiar revoltă pentru unii creștini, adepți înrăiți ai familiei tradiționale. Printre cei care s-au decis să ia atitudine, într-un miting anti-LGBT se numără și Gigi Becali. După ce a mers, duminică, pe Calea Victoriei, alături de preoți, pentru a sfinți locul, finanţatorul FCSB a primit o replică dură, din partea asociației ACCEPT.

Gigi Becali, miting anti-LGBT pe Calea Victoriei FOTO Captură Youtube
Gigi Becali, miting anti-LGBT pe Calea Victoriei FOTO Captură Youtube

Alături de aproximativ alte 100 de persoane, printre care și preoți, Gigi Becali a mers pe Calea Victoriei, acolo unde cu o zi în urmă a avut loc Marșul comunităţii LGBTQIA+, înarmat cu cruci, icoane și aghiasmă.

Fac curățenie la mizeria pe care au făcut-o ei. Voi nu știți, dar dracii lasă duhuri rele. Trebuie să curățăm locul cu agheasmă, altfel se întâmplă accidente pe Calea Victoriei. Cei care au fost acolo nici nu sunt homosexuali, sunt plătiți!”, a declarat patronul de la FCSB, citat de Gazeta Sporturilor.

El a spus că este împotriva adopției și căsătoriei în biserică a persoanelor de același sex.

Dacă ar fi după mine, homosexualii să aibă toate drepturile. Să facă parteneriat civil, dar nu căsătorie. N-au voie să intre în Biserică! Niciodată în viața lor! Dracii sunt draci, Hristos e Hristos. Dacă ei fac ce fac, înseamnă că sunt draci”, a continuat Becali.

Tot astăzi, Dan Grăjdeanu, de la organizația „Frăția Ortodoxă”, a rostit un discurs prin care a îndemnat oamenii să vină anul viitor să deturneze marșul Bucharest Pride.

„La anul, în timpul paradei homosexualilor, dacă noi venim din toată țară și pe toate străzile astea de pe Calea Victoriei intervenim cu mesaje, fără violență, numai cu un mesaj creștin «Noi suntem români, suntem creștini în țara asta și nimic nu poate înlătura acest lucru decât cu o jertfă de sânge». Pe care dacă se cere, bucuroși o dăm”, spune el.

Liderul „Frății Ortodoxe” a continuat prin a milita pentru o „jertfă de sânge”.

Asociația ACCEPT: „Grupări agresive care instigă la ură”

În replică, director executiv al asociației ACCEPT a tras un semnal de alarmă, în sensul că autoritățile ar trebui să ia măsuri, astfel încât dreptul la întrunire și libertatea de exprimare să poată fi exercitate în cele mai bune condiții de către persoanele LGBTQIA+, familiile, părinții, prietenii, colegii și susținătorii acestora.

Am cooperat foarte bine cu Jandarmeria română și Poliția pentru organizarea marșului Bucharest Pride 2023, atât înainte, cât și în timpul acestuia. În ultimii ani, nu s-au înregistrat niciun fel de incidente, astfel că din ce în ce mai mulți oameni se simt în siguranță la marșul Bucharest Pride”, a declarat ea, pentru Libertatea.

Ea a subliniat faptul că nu românii, în general, sunt cei care se opun drepturilor membrilor comunității pe care o reprezintă, ci anumite grupări care instigă la ură.

Grupările agresive care instigă la ură și discriminare nu reprezintă românii, ceea ce se vede și în numărul mic de susținători pe care îl au. Din cercetările noastre reiese că 71% dintre români consideră că recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex nu ar avea niciun impact asupra vieții lor”, a conchis directorul executiv al asociației.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite