FOTO O tânără susţine că a fost bătută de un biciclist în plină zi, în Piaţa Romană din Capitală. Agresorul nu a fost găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe tinere ar fi fost agresate de acelaşi individ în Capitală     FOTO: Shutterstock
Mai multe tinere ar fi fost agresate de acelaşi individ în Capitală     FOTO: Shutterstock

O tânără reclamă că ar fi fost agresată întâi verbal şi apoi fizic, fiind lovită cu pumnul în faţă, de un biciclist, în plină zi, duminică, în buricul Capitalei, mai exact la Piaţa Romană. Aceasta a povestit că ar fi fost lovită de bărbat după ce l-a fotografiat, nemulţumită de jignirile primite. Fotografiile, postate pe pagina de Facebook a celor de la Feminism România, au devenit deja virale, în încercarea de a-l identifica pe agresor.

Incidentul ar fi avut loc duminică, la câteva ore de la marşul împotriva hărţuirii stradale din Capitală.

Tânăra agresată a povestit pentru metropotam.ro că iniţial biciclistul ar fi agresat-o verbal în zona Piaţa Victoriei, adresându-i cuvinte obscene, apoi ar fi abordat-o din nou în Piaţa Romană, la Coloane, unde a şi lovit-o cu pumnul în faţă când a încercat să-l fotografieze.

Cele două fotografii pe care a reuşit să i le facă până în momentul agresiunii au fost postate pe pagina de Facebook a celor de la Feminism România şi deja au fost distribuite de alţii, în încercarea de a-l identifica pe agresor.

Cum arată agresorul

Semnalmentele acestuia, date de tânără: 40-50 de ani, barbă cu fire albe, brunet, în jur de 1.70 m înălţime, îmbrăcat în echipament de biciclist şi cu o bicicletă cu roţi foarte groase, cu un sticker pe bara dintre ghidon şi roata din spate.

image
image

Foto: Feminism România

Tânăra, care şi-a relatat povestirea şi pe blogul Feminis România, susţine că a depus plângere la poliţie, iar luni urma să scoată certificatul IML pentru vătămare corporală. 

Aceasta susţine că, deşi agresiunea a avut loc în buricul capitalei, la gura de metrou de la Piaţa Romană, trecătorii nu au intervenit.

”Încă nu-mi dau seama ce putem face în astfel de cazuri de hărţuire verbală sau chiar fizică! Altceva decât să înghiţim în sec, să ne prefacem că n-am auzit şi să trecem mai departe mulţumite că nu a fost mai grav! Reacţiile de genul nu ne fac decât să fim supuse şi complici ai agresorilor. Tăcerea noastră le dă tot lor putere, îi apără şi protejează tot pe ei. Şi apoi ei continuă victorioşi să hărţuiască şi pe alţii după tine”, a scris tânăra pe blogul ei.

Cazuri similare, acelaşi agresor

Povestea ei nu a rămas fără ecou, iar alte tinere au povestit întâmplări asemănătoare cu acelaşi individ, în aceeaşi zonă, Piaţa Romană.

Andreea Vasile a scris ulterior pe pagina ei de Facebook că a avut parte de un tratament similar, aparent de la acelaşi individ.  

„Luni o fată a fost lovită de un idiot cu care am avut şi eu de-a face acum doi ani şi care e de profesie hărţuitor. Tipul este bolnav. Metropotam a scris despre asta şi a dat link şi la articolul meu”, a scris ea pe Facebook.

„Se pare că individul hărţuieşte femeile în zona Piaţa Romană şi alte zone, de mai mult timp, fără ca autorităţile să facă nimic. Alte două femei ne-au scris despre cum au fost agresate verbal de acelaşi individ:

AG: Idiotul care a bătut-o pe fată la Piaţa Romană ieri, s-a legat şi de mine într-o seară acum 3 săptămâni...tot acolo. Deci aia e zona lui. 

A: Am vazut poza tipului care a lovit-o pe fata care participase la marş. Cred că 80% este vorba de acelaşi individ cu care am avut de-a face de 2 ori, odată la Romană, la ieşirea de la metrou şi odată în zona în care stau. Eram la bancomat şi ştiu scara din care a ieşit. Ambele dăţi eram cu o prietena căreia i-am arătat şi ei poza şi a zis la fel că el pare a fi. Era îmbrăcat în echipament de biciclist/era cu bicicleta. Ambele daţi urla după noi nişte chestii foarte urâte şi era foarte agresiv. Zona în care se afla blocul din care a ieşit este Ştirbei Vodă aproape de intersecţia cu Berzei”, a scris şi tânăra agresată pe blogul Feminism România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite