Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu: „Cum are Spitalul Universitar autorizaţie de funcţionare?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat într-o intervenţie la postul de televiziune Digi24 că nu înţelege cum Spitalul Universitar are în acest moment o autorizaţie de funcţionare.

Concret, fostul şef de la Sănătate spune că a cerut încă din 2016 o estimare a lucrărilor necesare şi a recondiţionărilor din spital. 

„Sunt paturi de când a fost înfiinţat spitalul, probabil avem faianţă pe pereţi, aparate de condiţionat casnice. Sunt multe lucruri care nu corespund. Primul lucru pe care ar trebui să îl întrebe toată lumea e cum se poate ca acest spital să aibă autorizaţie sanitară de funcţionare”, a spus Vociulescu la postul de televiziune. 

„Răspunsul e într-un ordin de ministru, mai întâi semnat de domnul Bănicioiu. La sfârşitul anului 2016 am făcut o comisie care să inventarieze toate spitalele din ţară şi să spună care spitale, ce investiţii trebuie să facă şi cum trebuie să le prioritizeze şi altfel să îşi piardă autorizaţiile sanitare de funcţionare. Ce s-a întâmplat la începutul anului 2017 e că toate autorizaţiile de funcţionare ale spitalelor au fost prelungite până în 2020. Toată lumea e acoperită. Cei care au de suferit sunt pacienţii şi apoi şi personalul”, a completat ministrul.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite