FMI: Economia mondială va creşte în 2010 doar dacă măsurile anti-criză continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FMI: Economia mondială va creşte în 2010 doar dacă măsurile anti-criză continuă
FMI: Economia mondială va creşte în 2010 doar dacă măsurile anti-criză continuă

Economia mondială nu va creşte în 2010 decât dacă guvernele principalelor economii din lume vor continua măsurile anti-criză, a declarat astăzi directorul general adjunct al Fondului Monetar Internaţional (FMI), John Lipsky, potrivit NewsIn, care citează AFP.

"Prognozele noastre de creştere aferente ultimelor date arată că expansiunea economiei mondiale în anul viitor este condiţionată de continuarea măsurilor de relansare economică asumate de către guvernele statelor din G20", a spus Lipsky, la postul de televiziune Bloomberg.

Statele din G20 au decis în aprilie, la Londra, să ia măsuri de redresare masive şi coordonate ale economiei. La summit-ul G20 de a Pittsburgh, din 24-25 septembrie, "angajamentul principalelor economii de a lua măsuri suplimentare de redresare pentru asigurarea creşterii economice în 2010" va fi unul dintre subiectele principale, potrivit lui Lipsky.

El a adăugat că tot despre măsurile anti-criză se va discuta şi în cadrul adunării generale a FMI ce va avea loc la Istanbul, la începutul lunii octombrie.

În prognoza din iulie, FMI a estimat o creştere a economiei mondiale cu 2,5% în 2010, însă în 1 octombrie vor fi publicate estimările de toamnă privind evoluţia economiei mondiale.

Pe de altă parte, Reuters relatează că ministrul german de Finanţe, Peer Steinbrueck, cere restrângerea urgentă a măsurilor fiscale adoptate de guvernele marilor economii pentru combaterea crizei financiare şi a recesiunii, într-o scrisoare transmisă omologilor săi din statele G20.

"Restrângerea măsurilor fiscale introduse pentru abordarea crizei ar trebui să aibă loc cât mai curând posibil, pentru a reduce deficitele bugetare la un nivel sustenabil", a arătat oficialul german.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite