Finanţare pentru companiile inovatoare din domeniul sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finanţare pentru companiile care fac inovaţie în Sănătate FOTO Adevărul
Finanţare pentru companiile care fac inovaţie în Sănătate FOTO Adevărul

Inovatorii din domeniul sănătăţii îşi pot depune candidaturile pentru trei competiţii dedicate afacerilor la început de drum, graturile totale fiind în valoare de 135.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă, competiţia este deschisă de EIT Health, termenul limită fiind 27 aprilie. InnoStars Awards, European Health Catapult şi HeadStart Funding sunt programe de instruire ale EIT Health. 

Programul European Health Catapult se adresează întreprinderilor mici şi foarte mici, care au sub 50 de angajaţi, companiilor externalizate şi start-upurilor deja încadrate în domeniile tehnologie medicală, biotehnologie şi sănătate digitală. 

Cele mai bune 15 companii pot lua parte la un program de două zile în care îşi pot dezvolta abilităţile antreprenoriale, iar primii nouă finalişti regionali pot beneficia de finanţare în valoare de 35.000 de euro. Finaliştii sesiunii de prezentări din luna noiembrie vor participa la EIT Health Summit din Londra, unde vor primi sume în valoare de 20.000 de euro, 15.000 de euro, respectiv 10.000 de euro. 

HeadStart Funding, având perioada de depunere a candidaturilor, de asemenea, până la data de 27 aprilie, se adresează companiilor nou înfiinţate şi IMM-urilor, care îşi propun dezvoltarea de noi produse şi servicii legate de o viaţă sănătoasă, îmbătrânirea activă şi servicii medicale îmbunătăţite.

InnoStars Awards se adresează întreprinderilor mici şi foarte mici, acestea putând să îşi depună candidaturile până la data de 15 mai. Candidaţii admişi vor beneficia de consiliere şi cursuri de formare, finanţare non-dilutive în valoare de 8.000€ pentru dezvoltarea afacerilor, validarea produselor, elaborarea planurilor de afaceri şi vor avea parte de o experienţă antreprenorială reală în ceea ce priveşte modul de prezentare a afacerii în faţa unui grup de experţi. 

Echipele care se vor situa pe primele 3 locuri în urma sesiunii de prezentări, vor câştigă 60.000€ pentru a dezvolta un MVP sau un prototip.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite