Felix i-a luat domeniul lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă tastezi www.basescu.ro, vei descoperi cu surprindere că ai ajuns pe site-ul oficial al preşedinţiei României. De curând, pagina de internet dedicată lui Traian Băsescu pentru campaniile electorale,  www.basescu.ro, a fost închisă şi redirecţionată către site-ul preşedinţiei române - www.presidency.ro 

Pentru că basescu.ro se transformase într-un forum în care nu se mai discutau subiecte politice, fiind mai degrabă o platformă online unde sute de oameni se înjurau şi făceau anunţuri matrimoniale, Felix Tătaru, general manager al GMP Advertising şi creatorul campaniilor electorale ale lui Băsescu, a decis închiderea site-ului şi redirecţionarea sa către www.presidency.ro.

De altfel, orice deţinător al unui domeniu online îşi poate redirecţiona site-ul, tehnica aceasta fiind perfect legală. În cazul de faţă, politicianul Traian Băsescu, preşedintele în funcţie al României, este identificat cu o instituţie oficială a statului prin trecerea automată de la www.basescu.ro la presidency.ro. Astfel, o instituţie publică se asociază cu numele unui singur om, şi nu doar cu "şeful de stat" ca termen generic, ceea ce ar putea ridica unele semne de întrebare asupra corectitudinii şi moralităţii acestei redirecţionări personalizate.

Biroul de presă al Preşedinţiei Române, contactat de reporterii Adevărul, a precizat că nu ştie despre redirecţionarea paginii lui Băsescu către presidency.ro şi a refuzat să ofere alte informaţii deoarece nu cunoaşte detaliile tehnice din administrarea site-ului. La întrebarea dacă se impune o problemă de etică, pentru această redirecţionare, pe care, în mod normal, un site nu o poate controla, oficialul biroului de presă a refuzat să comenteze.

"Nu ştiu nimic despre www.basescu.ro, eu nu am căutat direct, ci folosesc de obicei Google. Nu pot să comentez nimic fiindcă nu ştiu detalii tehnice şi nu aveam nicio idee că pagina web a lui Băsescu se deschide în presidency.ro".

Site-ul preşedintelui a fost spart în 2007

Pe parcursul existenţei sale site-ul basescu.ro a avut de suferit. A fost victima unui atac informatic de amploare în 2007, când administratorii site-ului au fost nevoiţi să blocheze temporar accesul din afara ţării. În noiembrie 2009 , site-ul a fost clonat pentru câteva ore pe domeniul www.traianbăsescu.ro, unde se parodiau mesajele oficiale, inclusiv pe cele legate de referendumul pentru unicameral.

În anul suspendării lui Băsescu, site-ul www.basescu.ro a înregistrat un trafic de peste 60.000 de vizitatori unici, depăşind site-ul Guvernului României, www.guv.ro, în clasamentul celor mai accesate site-uri din secţiunea Politică a Trafic.ro., serviciul de monitorizare în România a traficului pe internet.

image

Foto: sorin-tudor.ro

 Agenţia GMP -  cea care s-a ocupat de marketingul politic pentru Traian Băsescu - a realizat campania pentru Primăria Capitalei din 2000 a lui Băsescu, cea a Alianţei DA din 2004 pentru Primăria Capitalei şi cea a lui Traian Băsescu pentru preşedinţie din 2004. De asemenea, GMP este responsabilă de crearea campaniei pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, din 19 mai 2007.

Vi se pare normal ca site-ul www.basescu.ro să se deschidă în site-ul presidency.ro?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite