Extractul de ceai verde stârpeşte cancerul de piele, fără să aibă efecte secundare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul dermatolog face o consultaţie unei paciente pentru depistarea cancerului de piele
Medicul dermatolog face o consultaţie unei paciente pentru depistarea cancerului de piele

O substanţă din ceaiul verde este folosită pentru eradicarea a două tipuri de cancer de piele. Pacienţii nu trebuie să-l bea, pentru că nu are efect în acest fel.

Extractul de ceai verde se găseşte în cantităţi mici în ceai şi este prea slab pentru a lupta împotriva cancerului, însă specialiştii au găsit o metodă prin care să folosească substanţa în beneficiul pacienţilor.
Cercetătorii de la două universităţi (Strathclyde şi Glasgow) au creat celule cu ajutorul extractului de ceai verde epigalocatechina - EGCG -. Ei au testat proteina creată pe suprafeţele celulelor canceroase şi au constatat că două treimi din tumori au dispărut, potrivit jurnalului „Nanomedicine".
În plus, nu s-au constatat efecte secundare.
Oamenii de ştiinţă au efectuat testele pentru două tipuri de cancer: carcinom epidemioid, care se manifestă prin apariţia solzilor pe piele, şi melanomul, care se dezvoltă, de multe ori, în cazul persoanelor cu aluniţe.
În ambele cercetări, s-a constatat că 40% din tumori s-au evaporat, iar în cazul carcinoamelor, acestea s-au redus cu 30%. De asemenea, s-au observat scăderi şi la cei cu melanom.
„Rezultatele sunt încurajatoare şi sperăm să putem pava drumul spre un tratament eficient împotriva cancerului. Când am folosit extractul, tumorile s-au redus în fiecare zi", a declarat cercetătorul Christine Dufes.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite