DSP a cerut lămuriri privind termenul de expirare al Favipiravirului importat din Ungaria. Pe cutie scrie iulie 2022, iar pe blistere octombrie 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: News.ro
FOTO: News.ro

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a cerut, miercuri, clarificări de la Agenţia Naţională a Medicamentului privind termenul de valabilitate al Favipiravirului importat din Ungaria pentru pacienţii cu COVID-19, deoarece pe blister scrie că a expirat în octombrie 2021, iar pe cutie că va expira în iulie 2022, a precizat directorul adjunct al instituţiei, medicul Adela Morar.

„Am aflat şi noi de la spitalele noastre, pe comenzile pe care şi le-au făcut ele, (...) că pe cutie scrie luna a şaptea 2022 şi pe blistere apare termenul iniţial, înainte de studiile de prelungire. Facem verificări la Agenţia Naţională Medicamentului şi cerem clarificări pentru siguranţa tuturor", a explicat directorul adjunct al DSP Sibiu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, deocamdată pacienţii cu COVID-19 din spitalele din judeţ au încă Favipiravir din stocurile precedente şi un alt transport cu acest medicament este aşteptat în cursul zilei de joi, la Sibiu, de la fabrica Terapia din Cluj-Napoca.

Amintim că la sfârşitul lunii trecute vicepremierul interimar Kelemen Hunor a anunţat că Ungaria trimite în România 40 de ventilatoare, 1.650 de măşti pentru ventilaţie neinvazivă şi 3.000 de cutii de Favipiravir.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite