Dragoş Pîslaru, noul ministru al Muncii, a depus jurământul. Iohannis: Există o aştepatre pentru creşterea salariilor bugetarilor. Vă doresc să găsiţi o soluţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş l-a propus pe Dragoş Pîslaru la şefia Ministerului Muncii. Acesta este consilier pe politici economice la Cancelaria Primului-ministru. De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de numire în funcţie a lui Pîslaru care va depune jurământul de învestitură astăzi, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

UPDATE Noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, a depus jurământul în faţa preşedintelui.

Klaus Iohannis: „Felicitări, domnule ministru, şi mult succes în mandatul dvs. vă doresc! Este o situaţie complicată în care dvs. preluaţia cest portfoliu. Vă doresc mână bună şi inspiraţie. Chiar astăzi am semnat decretul de promulgare a ordonanţei Guvernului privind concediul şi indemnizaţia pentru mame. Personal, consider că această lege e una bună, aşteptată şi binevenită. Va încurajez pentru a găsi în Guvrn cele mai bune soluţii pentru aplicarea acestei legi. Vă rog să nu trataţi această lege din punct de vedere contabil. Este foarte importantă pentru România.  Nu pot să trec peste un întreg complex de probleme care vă aşteaptă: salarizarea bugetarilor. De mulţi ani, guvernanţii, parlamentarii, încearcă să găsească soluţii fără să fie satisfăcătoatre pentru toată lumea. Există o aştepatre pentru creşterea salariilor bugetarilor, eliminarea inechităţilor. Vă doresc să vă aplecaţi asupra acestei chestiuni şi să găsiţi o soluţie acceptată“. 

„Premierul Dacian Cioloş a înaintat astăzi (luni - n.r.)preşedintelui României Klaus Iohannis propunerea de numire în funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a domnului Dragoş Nicolae Pîslaru”, potrivit unui comunicat emis de Guvernul României.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul pentru numirea lui Dragoş-Nicolae Pîslaru în funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, arată news.ro.

Ceremonia depunerii jurământului de către noul ministru al Muncii va avea loc la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

Dragoş Pîslaru, în vârstă de 40 de ani, este consilier de stat pe politici economice la Cancelaria premierului, din decembrie 2015.

Pîslaru a fost funcţia de manager general al companiei GEA Strategy & Consulting. El a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale.

Averea noului ministru al Muncii

Economist de pofesie, noul ministru al Muncii Dragoş Pîslaru are 9 conturi de economii, în diverse valute, cel mai mare fiind de peste 320.000 ron şi cel mai mic de 41 de lire sterline, dispunând astfel, în total, de aproape 500.000 ron, peste 9000 euro şi aproximativ 10.000 de dolari.

Potrivit declaraţiei de avere, noul ministru deţine o casă de locuit de peste 180 metri pătraţi şi un apartament de 74 metri pătraţi în Bucureşti şi nu are maşină, tractor sau iaht.

Dragoş Pîslaru a fost manager general al unei companii de consultanţă în afaceri, Gea Strategy&Consulting, fiind şi acţionar al companiei (cu 29,97% din acţiuni în valoare de 339.600 ron). 

La capitolul plasamente, investiţii şi împrumuturi, Dragoş Pîslaru a dat împrumut 220.000 ron (aproximativ 50.000 euro), şi are acţiuni la SCDFEE Electrica S.A. în valoare de 68.062 ron şi CNTEE Transelectrica de 1949 ron. În total, el deţine peste 400.000 ron în acţiuni (peste 90.000 euro).

El a fost remunerat ca administrator al companiei pe care o conducea cu 186.353 ron şi ca profesor lector la Universitatea Craiova cu 2.308 ron. În plus, Dragoş Pîslaru a mai câştigat prin convenţii servicii (proiecte europene) 112.553 ron, precum şi ca consultant al Băncii Mondiale (STC-Strategie Agricultură) - 24.000 ron, la care se adaugă venituri în calitate de cadru didactic asociat la Universitatea de Arhitectură Ioan Mincu (3.448 lei) şi 4.000 de euro pentru un subcontract studiu de cercetare Regiunea Dunării.

Noul ministru are şi un PFA de pe urma căruia a obţinut peste 185.000 de lei din contracte de management încheiate cu SC TAPARO SA şi Asociaţia Centrul Român pentru Inovaţie în Dezvoltare Locală.

Totodată, el a primit 123.607 ron din dividente în 2013, de la compania unde are acţiuni.

De menţionat este că Pâslaru nu are debite, ipoteci, garanţii sau bunuri achiziţionate în sistem leasing, mai mari de 5000 de euro, aşa cum prevede legea.

Dragoş Pîslaru este membru în 6 şase asociaţii cu profil economic şi este preşedinte al Fundaţiei Centrul Român de Politici Economice.

Declaraţia a fost completată la sfârşitul anului 2015, la numirea în funcţia de consilier al primului-ministru pe probleme economice şi este aferentă anului fiscal 2014.

Ana Costea şi-a dat demisia

Ministerul Muncii a rămas fără şef după Ana Costea şi-a dat demisia joi, premierul acceptând demisia. 

„Am acceptat astăzi demisia doamnei ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului preşedinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, potrivit unui comunicat de presă emis joi de Guvern.

Demisia Anei Costea a venit după ce nu s-ar fi ţinut cont de părerea acesteia legată de proiectul Ordonanţei de Urgenţă privind salarizarea bugetarilor.

De altfel, săptămâna trecută au avut loc discuţii în cadrul Consiliul Naţional Tripartit, a declarat Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Cartel Alfa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite