Dr. Adrian Gheorghe, CNAS: Vom începe negocierile pentru contractul privind tratamentul fără interferon pe hepatită C

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virusurile hepatice se depistează în urma unor teste specifice, efectuate în laborator
Virusurile hepatice se depistează în urma unor teste specifice, efectuate în laborator

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au declarat că vor începe cât de curând negocierile pentru contractul cost-volum-rezultat privind tratamentul fără interferon al hepatitei C.

"Negocierile nu au început, pentru că Legea bugetului nu a fost promulgată, dar suntem relaxaţi şi determinaţi din punct de vedere al începerii lor, suntem pregătiţi şi le vom începe cât de curând", a spus Adrian Gheorghe, şeful CNAS, la conferinţa online a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), citat de Agerpres. 

Şefa APAH-RO, Marinela Debu, a declarat că susţine începerea negocierii, dar ainsistat asupra faptului că pacienţii aflaţi în tratament au nevoie de asigurarea continuităţii terapiei. 

"În acest moment, angajamentul nostru este ferm că ne putem angaja pe prima opţiune, de reluare a negocierilor cu disrupţie minimă. Suntem încrezători în acest tip de rezultat", a afirmat preşedintele CNAS.

Marinela Debu a mai cerut ca România să ofere noile terapii pangenotipice, care se folosesc deja în toată Europa în tratamentul hepatitei C.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite