Dosarul "Caltaboşul", la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca marţi dosarul "Caltaboşul". În acest dosar foştii miniştrii Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

La termenul din 2 iulie, instanţa a constat că nu a sosit răspuns de la Biroul Central şi cel local de expertize tehnice privind desemnarea unui expert criminalist în vederea stabilirii autenticităţii înregistrărilor din dosarul "Caltaboşul", transmite Agerpres.

Mai citeşte şi:

Traian Băsescu la TVR: Maximul crizei a fost depăşit / Ilie Şerbănescu: "Vârful crizei nu a trecut!"

Potrivit unei note sosite de la Institut, singurul expert de la această instituţie specializat în expertiza vocii şi vorbirii şi-a dat demisia. În conseciţă judecătorii au dispus formularea unei noi cereri către acea instituţie şi au stabilit un nou termen de judecată, în 21 septembrie, pentru primirea unei expertize.

De altfel magistraţii au stabilit, în 1 iunie, şi obiectivele expertizei cerute de avocaţii foştilor miniştri ai Agriculturii Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan în dosarul "Caltaboşul".

Expertiza trebuie să stabilească dacă:

- dacă suporturile ce conţin înregistrările sunt originale
- dacă înregistrările sunt realizate simultan cu desfăşurarea evenimentelor
- dacă acestea nu conţin ştersături, intercalări sau adăugiri
- dacă înregistrările au fost făcute cu echipamentul tehnic deţinut de Parchet, care a efectuat înregistrările
- dacă vocea înregistrată este a lui Ioan Avram Mureşan
- dacă înregistrarea ar fi putut fi prelucrată cu un soft special.

Reamintim că, Decebal Traian Remeş a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, alături de Ioan Avram Mureşan, acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată, şi de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, acuzat de cumpărare de influenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite