Directorul OMS cere companiilor din industria farmaceutică o producţie cât mai mare de vaccinuri anti-Covid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este nevoie de mai mulţi vaccin anti-COVID
Este nevoie de mai mulţi vaccin anti-COVID

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, le-a cerut companiilor din industria farmaceutică să pună la dispoziţie spaţii pentru o producţie cât mai mare de vaccinuri anti-Covid, scrie Reuters.

Adhanom Ghebreyesus a afirmat, în conferinţa de presă de la Geneva, că aproape 130 de ţări cu o populaţie de 2,5 miliarde de persoane trebuiau să administreze o singură doză de vaccin şi a reamintit de pledoaria sa pentru ca naţiunile bogate să împartă dozele cu ţările mai sărace după ce au vaccinat lucrătorii din domeniul sănătăţii şi persoanele în vârstă.

"Dar avem nevoie de o creştere masivă a producţiei", a spus directorul general al OMS. "Săptămâna trecută, Sanofi a anunţat că şi-ar pune la dispoziţie infrastructura de producţie pentru a susţine producţia vaccinului Pfizer/ BioNTech. Solicităm şi altor companii să-i urmeze exemplul". 

Producătorul francez Sanofi a anunţat săptămâna trecută că va ambala milioane de doze din vaccinul Pfizer din iulie, cu scopul de a ajuta la furnizarea a peste 100 de milioane de doze în acest an de la fabrica sa din Germania pentru a satisface cererea masivă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite