Destinaţii de vis pentru îndrăgostiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bungalowurile din insula Bora Bora sunt locul ideal pentru o vacanţă exotică şi romantică
Bungalowurile din insula Bora Bora sunt locul ideal pentru o vacanţă exotică şi romantică

Se spune că februarie este luna iubirii. Fie că e vorba despre sărbătoarea împrumutată Valentine’s Day sau de Dragobetele nostru, cuplurile au tot felul de ocazii pentru a-şi face cadouri sau, de ce nu, pentru a pleca într-o scurtă vacanţă romantică.

În lume există foarte multe locuri pe care atunci când le vizitaţi simţiţi că vă reîndrăgostiţi în fiecare dimineaţă în care vă treziţi alături de persoana iubită.

Însă de data aceasta vom lăsa deoparte deja celebrele oraşe romantice precum Paris, Praga sau Veneţia, şi vă prezentăm un top al zonelor mai puţin cunoscute, ceva mai greu accesibile, dar la fel de frumoase. Fie că este vorba despre o lună de miere, o vacanţă normală sau pur şi simplu doriţi să vă condimentaţi puţin relaţia, acestea sunt locurile în care toate variantele sunt posibile.

Paradisul din Bora Bora

Cea mai exotică şi totodată romantică zonă din lume, potrivit revistei „Time", este insula Bora Bora, supranumită „Perla Pacificului" sau „insula creată de zei". Aceasta oferă nenumărate posibilităţi de cazare, de la luxoasele hoteluri de patru sau cinci stele până la cele mai accesibile, de două sau trei stele, sau campingurile şi pensiunile de familie de pe insulă.

Pentru cei care merg însă pentru prima oară aici le recomandăm să stea în celebrele bungalowuri, căsuţele construite pe plajă sau chiar în Ocean. Accesul la ele se face cu bărcuţe din care urcaţi direct pe terasă, iar unele dintre ele au chiar podea de sticlă, oferindu-vă posibilitatea să priviţi prin apa clară a oceanului peştii exotici.

Una dintre cele mai căutate distracţii de pe insulă este hrănirea rechinilor. Turiştii se pot scufunda printre periculoasele înotătoare, protejaţi de o cuşcă, şi au chiar posibilitatea să-i hrănească. Polinezia franceză este renumită pentru culturile de perle, aşa că acesta e locul ideal de unde puteţi cumpăra bijuterii superbe şi la preţuri mai accesibile decât în marile capitale ale lumii.

Pentru a ajunge la Bora Bora veţi zbura aproximativ 12 ore, de la Bucureşti până la Londra sau Paris, de unde vă puteţi îmbarca într-un avion care vă va duce în Haiti. De pe aeroportul de aici există în jur de şase zboruri pe zi spre Bora Bora. Preţul unui bilet Bucureşti - Bora Bora este, în plin sezon, aproximativ 1.200 de euro, dar în funcţie de luna în care mergeţi şi de perioada de rezervare îl puteţi găsi şi între 600 şi 800 de euro. Transportul pe insulă este puţin anevoios, terenul stâncos şi accidentat mişcorând posibilităţile de mişcare. Cel mai simplu este să închiriaţi o maşină 4x4.

Plimbare cu trăsura în New Orleans

Saxofoniştii din New Orleans oferă concerte pe gratis îndrăgostiţilor

Saxofoniştii din New Orleans oferă concerte pe gratis îndrăgostiţilor

Pentru cei care doresc să viziteze America, cele mai romantice oraşe, potrivit AOL Travel, sunt San Francisco, Boston şi New Orleans. După o zi petrecută pe străzile din San Francisco vă puteţi plimba seara prin Golden Gate Park într-o trăsură ca-n poveşti. Cuplurile tinere se pot distra până dimineaţa, San Francisco fiind cunoscut drept un oraş ce pune mare preţ pe viaţa de noapte.

În Boston există numeroase atracţii turistice pe care le puteţi vizita într-o plăcută plimbare mână în mână. Unul dintre cele mai mari teatre din lume, American Repertory Theater, este un important centru turistic, iar pe scena sa puteţi urmări spectacole grandioase. Un oraş al muzeelor şi parcurilor, Boston e căutat de multe cupluri în weekend şi în vacanţe, combinând aproape perfect distracţia cu romantismul.

New Orleans este faimos datorită zecilor de festivaluri ce au loc anual, dar şi coloritului special al oraşului. Nimic nu este mai romantic decât o plimbare cu barca sau cu vaporaşul. Veţi lua cina la lumina lumânărilor, iar mâncarea este grozavă. O plimbare cu trăsura prin cartierul franţuzesc vă va convinge că nu este nevoie să mergeţi la Paris pentru a avea parte de romantism pur.
Oraşul Orlando din statul Florida este renumit pentru numeroasele parcuri de distracţie, cel mai cunoscut fiind Disney World. Acestea vă oferă clipe de neuitat dacă doriţi să vă distraţi, iar ghizii vă sfătuiesc să vă strângeţi tare în braţe sau de mână în ameţitoarele montagne-russe-uri.

Împrejurimile oraşului Orlando sunt cele mai căutate pentru cei care doresc să se plimbe în natura sălbatică. Biletele de avion pentru Statele Unite costă în jur de 1.000 de euro de persoană, însă cu siguranţă nu veţi regreta. Mâncarea şi cazarea sunt ceva mai ieftine, compensând astfel cu preţul avionului.

Lacul Como, preferat de George Clooney

Unul dintre cele mai surprinzătoare locuri din Europa este Monte Carlo, un oraş al luxului şi relaxării. Plajele de aici sunt locul ideal pentru un răsfăţ cu multe cocktailuri reci cu fructe, cremă împotriva razelor solare întinsă pe pielea fierbinte şi băi în apele limpezi. Tot aici aveţi şansa să vizitaţi numeroase atracţii turistice, precum partea veche a oraşului, portul sau palatul de pe culme, oraşul fiind construit într-o zonă stâncoasă.

Melbourne este unul dintre locurile pe care nu trebuie să le rataţi dacă sunteţi îndrăgostiţi şi aveţi ocazia să ajungeţi în Australia. În cazul în care doriţi să vă faceţi cadouri, vânzătoarele din miile de magazine sunt pregătite să vă ajute cu sfaturi despre darul perfect, iar o plimbare printre buticurile stradale de unde puteţi cumpăra orice vă va binedispune.

Poate una dintre cele mai romantice ţări din Europa este Italia, care se află în topul celor mai căutate destinaţii turistice pentru îndrăgostiţi. Istorie, muzee, străduţe înguste, orăşele pitoreşti pe malul mării, mâncăruri afrodiziace, pe toate le găsiţi aici şi la preţuri convenabile.

Însă cel mai romantic loc din Italia, în afara oraşelor mari, este lacul Como, cel mai căutat orăşel de pe malul său fiind Bellagio, unde se retrage şi George Clooney atunci când doreşte să petreacă câteva zile romantice alături de logodnica sa. O vacanţă în doi aici (cazare, transport şi mâncare) vă costă aproximativ 1.000 de euro.

Monte Carlo
Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri