Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente Cuponului 2 pentru titlurile de stat emise în Programul Fidelis

0
0

Depozitarul Central va distribui, începând din 5 decembrie, sumele de bani aferente Cuponului 2 pentru obligaţiunile emise de Ministerul Finanţelor.

FOTO BVB
FOTO BVB

Potrivit unui comunicat al Depozitarului Central, valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 4 lei.

Obligatarii (proprietarii de acțiuni) care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 22 noiembrie 2022.

Obligatarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru obligatarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceştia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi registru.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite