Demonstraţie de braconaj la curent electric, în Parcul IOR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Salvaţi Delta, împreună cu poliţişti tulceni, au făcut o demonstraţie de braconaj la curent electric, aşa cum se practică în rezervaţia de la gurile Dunării.

Cei care s-au plimbat prin Parcul IOR azi au avut ocazia să vadă cruzimea braconierilor de peşte din Deltă. Ea a fost demonstrată într-un acvariu şi folosind instrumente confiscate de Poliţia Delta Dunării de la cei prinşi în timp ce decimau fauna rezervaţiei ce figurează pe lista Patrimoniului UNESCO.

Membrii Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta şi-au propus să-i şocheze pe bucureşteni, pentru ca aceştia să înţeleagă dezastrul ecologic produs de această infracţiune considerată una a săracului. „Braconajul electric este un act barbar”, a spus preşedintele ONG-ului, Liviu Mihaiu, completând: „Trebuie să înţelegem că Delta Dunării nu e un SRL, o crescătorie de peşte, iar natura nu are resurse inepuizabile care stau la dispoziţia noastră. Noi facem parte integrantă din Mediu şi trebuie să înţelegem că avem datoria să îl şi să ne protejăm. Altfel, în 10-20 de ani, Delta nu va fi decât o baltă fără viaţă, plină de gunoaie. Şi asta o să ne coste scump. Poate chiar viaţa”.
Peştele vândut pe piaţa neagră a fost estimată la aproape 75% din captura totală din Deltă.

Demonstraţia asociaţiei a avut loc în acdrul Festivalului Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România - ONGFest, care se desfăşoară în zece oraşe din ţară. La Bucureşti, evenimentele se organizează în Parcul IOR, pe parcursul acestui weekend.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite