Articol publicitar

De Crăciun, contribuie la protejarea şi creşterea pădurilor din România!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
magazincopaci

Echipa de voluntari plantatori îţi aduce la uşă brazi şi molizi în ghiveci, direct din pepinierele româneşti. Magazinul de copaci este efortul voluntarilor de împădurire de a încuraja cumpărarea de brăduţi vii, 100% româneşti, cu tot cu rădăcină şi balot.

După acoperirea cheltuielilor, fondurle rămase vor fi folosite în activităţile „Plantăm fapte bune în România” - iniţiativa naţională de împădurire pe bază de voluntariat, a cărei misiune este creşterea şi protejarea pădurilor. Iniţiativa a fost demarată în 2011 şi este actualmente prezentă în 12 judeţe.

„Anul trecut ne încurajam voluntarii şi apropiaţii să cumpere brazi în ghiveci şi astfel să contribuie la protejarea pădurilor de conifere. Anul acesta am trecut la fapte: oferim o soluţie românească şi responsabilă, iar cu o parte din fonduri ne continuăm acţiunile de împădurire începute acum 3 ani„ a declarat Liana Buzea, fondatorul Magazinului de copaci şi al iniţiativei "Plantăm fapte bune în România".

Brăduţul în ghiveci de la Magazinul de copaci poate fi atât un cadou unic, cu o semnificaţie socială şi de protecţie a mediului, cât şi o faptă bună făcută alături de prieteni sau familie. Plantarea lui poate fi un alt moment plăcut, de care să ne bucurăm în grupul de prieteni sau în familie.

Brăduţii provin din pepiniera publică Beizadele, situată în apropierea Ploieştiului, au fost aclimatizaţi la câmpie şi sunt destinaţi locuitorilor din municipiul Bucureşti şi din zonele limitrofe, care doresc să facă un gest responsabil social, dar şi faţă de mediul înconjurător, cu ocazia Crăciunului.

Brăduţii pot fi comandaţi pe magazinul online Magazinul de copaci, până cel târziu în data de 11 decembrie, pentru a putea fi onorate comenzile la timp.

Câteva instucţiuni de îngrijire: brăduţii vor fi întâi ţinuţi câteva zile într-o cameră răcoroasă (o magazie, un balcon închis sau un subsol luminat). Apoi vor fi aduşi în casă, unde vor fi ţinuţi maximum 10 zile, feriţi de sursele de căldură, la o temperatură ideală de 20 de grade. Ei au nevoie de 1 litru de apă o dată la cel puţin două zile. După sărbători (dar nu mai mult de 10 zile) vor fi scoşi treptat din casă. Până trece îngheţul, ei pot fi lăsaţi în camera răcoroasă în care au fost ţinuţi iniţial. Apoi, imediat ce trece îngheţul, pot fi plantaţi. Locul ideal de plantare este unul cu expunere nordică sau nord-estică. Al doilea loc bun este cel aflat la umbra altui copac.

Cu Magazinul de copaci, aduci emoţie şi responsabilitate Crăciunului tău!

Magazinul de copaci este locul din care copacii îşi continuă viaţa, după ce pleacă din pepinieră. Acesta este un proiect reprezentat legal de către Asociaţia EcoAssist din Bucureşti. Misiunea sa este să promoveze cadourile responsabile şi să susţină „Plantăm fapte bune în România” - iniţiativa naţională de împădurire pe bază de voluntariat.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vă încurajăm să menţineţi sau să treceţi la obiceiurile verzi: cumpăraţi un brad sau molid în ghiveci românesc, pe care ulterior să-l plantaţi, de pe www.magazinuldecopaci.ro.

Cumpărâd produsele noastre, Crăciunul va fi fără impact asupra pădurilor de conifere, iar noi vom avea baza pentru acţiunile de împădurire din anul următor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite