Dăncilă: De la 1 iulie, se va dubla numărul serviciilor medicale conexe pentru  persoanele cu tulburări din spectrul autist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IQUAM PHOTOS
FOTO IQUAM PHOTOS

De la 1 iulie, va fi dublat numărul serviciilor medicale conexe pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist, a anunţat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă.

„Vom lua câteva măsuri în domeniul sănătăţii, domeniu prioritar pentru guvernul PSD-ALDE. Vom menţine şi vom dezvolta programele naţionale de sănătate cu noi servicii medicale pentru persoanele cu autism, aşa cum ne-am asumat prin semnarea protocolului cu organizaţiile din domeniu. Practic, venim în completarea programului derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, prin care asigurăm fiecărei persoane diagnosticate cu tulburare de spectru autist accesul săptămânal la mai multe tipuri de terapie complementară actului medical, oferită de specialişti în psihoterapie şi psihopedagogie specială”, a explicat primul ministru, conform news.ro.

Dăncilă a menţionat că de la 1 iulie va fi dublat numărul serviciilor medicale conexe de care vor beneficia persoanele cu autism.

„De la 1 iulie, se va dubla numărul serviciilor medicale conexe de care vor beneficia persoanele cu tulburări în spectrul autist, finanţate de la bugetul de stat. De asemenea, vom asigura finanţare pentru instruirea cadrelor medicale pentru o mai bună îngrijire a persoanelor cu tulburări din spectrul autist”, a mai afirmat Dăncilă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite