Cutremur în zona seismică Vrancea, miercuri dimineaţa. Unde s-a resimțit

0
Publicat:

  

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunță că un cutremur cu magnitudinea 3 s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 5.12, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

Cutremurul a avut loc în  în zona seismică Vrancea. FOTO Shutterstock
Cutremurul a avut loc în în zona seismică Vrancea. FOTO Shutterstock

Cutremurul s-a produs  la adâncimea de 125,7 km, în apropierea următoarelor oraşe: 43 km V de Focsani, 54 km N de Buzau, 72 km E de Sfantu-Gheorghe, 80 km E de Brasov, 89 km NE de Ploiesti, arată INCDFP.  

Amintim că, marți, 5 martie 2024, în zona seismică Vrancea a mai avut loc un cutremur slab, cu magnitudinea ml 3.9, la adâncimea de 140 kilometri.

Cinci cutremure, în șase zile

De la începutul lunii martie, în România s-au înregistrat cinci cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 3,9 pe Richter. Cel mai mare seism din acest an a avut o magnitudine de 4,3 şi s-a produs în judeţul Vrancea, la o adâncime de 74 km, în data de 15 ianuarie 2024, potrivit Agerpres.

În 2023, cea mai mare mişcare tectonică, de magnitudine 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 km.

Deși România este considerată o țară ferită de cutremure puternice, specialiștii Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru fizica Pământului menționează că țara noastră are un potențial seismic ridicat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite