Cursa cu bere, mai mult chin decât plăcere: ce reguli trebuie să respecte concurenţii şi câtă bere trebuie să bea înainte să alerge VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O competiţie la care au participat adevăraţii iubitori de bere a avut loc recent la Londa, în Marea Britanie. Concurenţii au alergat patru tururi a câte 400 de metri, iar înainte de fiecare traseu au fost nevoiţi să bea câte patru beri, la sticlă sau la doză, nu mai mici de 335 de ml şi cu cel puţin 5% alcool.

Concursul de alergare a fost iniţiat în 1990 de un grup de canadieni, iar de atunci evenimentul s-a extins în SUA, anul acesta fiind organizat pentru prima dată în Europa, la Londra, în dorinţa de a câştiga şi mai multă notorietate.

Conform regulamentului, concurenţii care vomită în timpul cursei sunt penalizaţi pentru că au dat afară berea şi trebuie să mai alerge o tură de 400 de metri, aşa că plăcerea de a bea o bere dispare cu desăvârşire. 

De asemenea, arbitrii acceptă în concurs numai sortimentele clasice de bere, nu şi cele de tip cidru sau radler, cu aromă de fructe.

Ediţia de anul acesta a fost câştigată de canadianul Corey Bellemore, care a stabilit şi un nou record mondial, cu un timp de 4 minute şi 43 de secunde.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri