CTP, la moartea lui Stolnici: A sucombat un sfânt. Unde-l va trimite Dumnezeu, în rai, că are și Tatăl Nostru nevoie de informatori performanți?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a reacționat la vestea trecerii în neființă a academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici. Jurnalistul și publicistul cunoscut publicului larg după semnătura „CTP” a criticat dur activitatea de informator a academicianului.

CTP  FOTO Digi 24
CTP FOTO Digi 24

A sucombat un sfânt”, începe el postarea pe rețelele de socializare.

A încetat din viață boierul academician Bălăceanu-Stolnici, unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității. A dat pe mâna organelor, contra bani și titluri universitare, zeci de ani, zeci de «dușmani ai poporului», potrivit verdictului CNSAS din 2007”, continuă el.

Apoi face referire la aprecierile care i s-au adus la împlinirea vârstei de 100 de ani, datorită activității sale academice. Publicistul însă folosește tot o notă ușor ironică.

Mult lăudat de Securitate pentru «calitatea informațiilor» și «capacitatea de sinteză». Mult lăudat, de asemenea, de către Ioan Aurel Pop și Raluca Turcan, pe 7 iulie anul acesta, la Academia Română, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani. Patriarhul Daniel i-a conferit ordinul numit, cum dracu altfel, <Sfântul Ioan Gură de Aur>”, mai scrie CTP.

Apoi încheie cu o altă ironie.

O întrebare pentru credincioși: unde-l va trimite Dumnezeu pe acad. dr. Bălăceanu-Stolnici, în iad, pentru păcatele lui, sau în rai, că are și Tatăl Nostru nevoie de informatori performanți?”

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a murit la vârsta de 100 de ani

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici a murit la vârsta de 100 de ani, a anunțat pe Facebook Universitatea Ecologică. 

Medicul neurolog profesor Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, s-a născut la 6 iulie 1923, la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti, în 1947. În 1968, a obţinut titlul de doctor în ştiinţe medicale.

Stolnici a fost colaborator al Securității, după cum arată o decizie din 2007 a Consiliului Naționale pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), decizie care nu a fost contestată, potrivit site-ului instituției.

Datele CNSAS arată că Stolnici a fost recrutat de Securitate în 1965, iar academicianul a fost informator activ până la căderea regimului comunist.

Numele său de cod era ”Laurențiu”. Stolnici a primit bani, dar și alte avantaje, precum vize de ieșire din țară sau promovare profesională, în urma colaborării cu Securitatea.

 Potrivit jurnalistului Neculai Constantin Munteanu, citat de G4Media,  unul dintre obiectivele vizate de turnătorul Bălăceanu Stolnici a fost postul de radio Europa Liberă. El a oferit Securității o schiță a apartamentului în care locuia Vlad Georgescu, directorul postului de radio.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite