Cozmin Guşă: „Am cumpărat Petromservice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSV Company, fosta Petromservice, a fost cumpărată în dimineaţa de 7 noiembrie 2011, cu câteva ore înainte ca Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi directorii companiei să fie reţinuţi de procurorii Parchetului General pentru devalizarea societăţii.

Dezvăluirea a fost făcută, ieri, pentru „Adevărul"  de Cozmin Guşă (41 de ani), care deţine jumătate din acţiunile noii societăţi care a preluat fosta Petromservice. „Elbahold a fost cumpărată de Strategies - Research - Investment SRL, persoană juridică română. Acţionari: 50%  - Cozmin Guşă, 50%  - Maricel Păcuraru, administrator unic- Cozmin Guşă. Prin achiziţia Elbahold, în acest moment, PSV a devenit o afacere 100% românească", a declarat Cozmin Guşă. El a refuzat însă să dea detalii despre tranzacţie şi despre suma cu care a achiziţionat compania aflată în insolvenţă. 

Cozmin Guşă susţine însă că noul PSV, deţinut în proporţie de aproape 55% de societatea sa şi a lui Maricel Păcuraru, s-a constituit deja parte în dosarul în care s-a cerut arestarea ,,lotului Vîntu", pentru recuperarea prejudiciului, estimat de anchetatori la peste 83 de milioane de euro.

Întrebat de reporterii „Adevărul" dacă nu cumva această tranzacţie a fost făcută tot în beneficiul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Cozmin Guşă a negat cu vehemenţă. „Sunt numai speculaţii fără niciun fundament. Eu am îngheţat orice comunicare cu Sorin Ovidiu Vîntu de mai bine de un an şi jumătate", spune Cozmin Guşă.

Cum au ajuns banii la „lotul SOV"

Compania offshore Elbahold Limited deţinea aproape 55% din acţiunile PSV. Potrivit comisiei rogatorii transmise autorităţilor române de procurorii ciprioţi, beneficiarul real al Elbahold a fost, de la înfiinţare şi până în noiembrie anul acesta, Liviu Luca, compania fiind deţinută de un alt off-shore, înfiinţat la 11 septembrie 2006, tot de Liviu Luca.

Cozmin Guşă

Elbahold a preluat în 2005 pachetul majoritar de acţiuni al Petromservice, cu puţin peste 45 de milioane de lei (12 milioane de euro), care ar fi fost plătiţi în două tranşe. Trei ani mai târziu, Petromservice a vândut către Petrom activitatea de servicii petroliere cu 323 de milioane de euro, bani care ar fi ajuns, potrivit procurorilor, la SOV şi Luca.

CITEŞTE ŞI

Află cine este omul de afaceri gălăţean Maricel Păcuraru, care a pus mâna pe o parte din imperiul lui Sorin Ovidiu Vântu!

Mâine în „Adevărul" EXCLUSIV interviu cu Cozmin Guşă

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite