Corlăţean, ministrul desemnat pentru Justiţie: “Am folosit o formulă inadecvată cu privire la procurorul care a făcut dosarul Zambaccian”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titus Corlăţean, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta, a declarat, luni, în faţa parlamentarilor din comisiile juridice reunite, că referirea sa la arestarea procurorului care a făcut dosarul Zambaccian a fost o formulă inadecvată.

"Ca om politic, într-o deplină libertate de exprimare, am folosit o formulă inadecvată cu privire la procurorul care a instrumentat un dosar penal cunoscut al unui lider politic cunoscut", a spus Corlăţean cu ocazia audierii sale în comisiile juridice reunite ale Parlamentului.

Corlăţean a ţinut să explice că s-a referit astfel la respectivul dosar după ce una dintre probele materiale "extrem de solide" aduse de acuzare în acea speţă, respectiv existenţa unei sume de bani "care s-ar fi dat", a fost contestată pentru motivul că banii aduşi de procuror ca probă ar fi fost tipăriţi şi puşi în circulaţie la câţiva ani după momentul la care ar fi fost comise faptele.

"Nu contează cine este cel vizat în respectivul dosar, că este om politic sau un simplu cetăţean. Voi denunţa cu fermitate astfel de practici şi astfel de situaţii", a spus Corlăţean.

Totuşi, el a dat asigurări că din postura de ministru al Justiţiei nu va permite politizarea şi nici polemizarea actului de justiţie.

"Vă asigur că realizez acum că am folosit o formulă inadecvată şi că, în calitate de ministru al Justiţiei, nu voi permite sub nicio formă polemizarea actului de justiţie, nici de o parte, nici de cealaltă, niciodată", a mai spus Corlăţean, în lunga sa declaraţie făcută în faţă comisiilor parlamentare de specialitate.

La începutul lunii martie, Corlăţean declara că procurorul din dosarul Zambaccian, în care este judecat Adrian Năstase, ar trebui arestat în cazul în care fostul prim-ministru nu va fi găsit vinovat şi condamnat.

Titus Corlăţean ar fi declarat, pe 21 martie, la TVR Info, că "în sistemul magistraturii şi în sistemul public sunt probleme mari şi va trebui aplicată o balanţă comună pentru toţi", calificând dosarul Zambaccian drept "o încălcare flagrantă a legii" şi precizând că procurorul de caz ar trebui arestat dacă Adrian Năstase nu va fi condamnat.

Declaraţia lui Corlăţean a fost amplu şi vehement contestată de fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, care a spus că este "un act de intimidare".

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite