Corespondent al cotidianului Washington Post, ucis în Bagdad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corespondentul în Irak al cotidianului american The Washington Post a fost împuşcat mortal ieri, în Bagdad, în împrejurări neclare, informează AP, citată de Rompres. Salih Saif Aldin, 32

Corespondentul în Irak al cotidianului american The Washington Post a fost împuşcat mortal ieri, în Bagdad, în împrejurări neclare, informează AP, citată de Rompres.

Salih Saif Aldin, 32 de ani, a fost ucis în vecinătatea cartierului Sadiyah din sud-vestul Bagdadului. Zona era reputată a fi locuită de o populaţie mixtă din punct de vedere religios, dar în prezent este dominată de şiiţi, după ce mulţi suniţi au abandonat-o din cauza violenţelor.

Jurnaliştii care acoperă războiul din Irak "îşi asumă adesea riscuri şi fac sacrificii în căutarea adevărului. Suntem întristaţi de pierderea lui Salih şi a atâtor alţi ziarişti ucişi în acest conflict şi salutăm hotărârea şi curajul lor", menţionează într-un articol apărut în Washington Post şeful biroului de ştiri din Bagdad al ziarului, Sudarsan Raghavan, şi asistentul editorului pentru ştiri externe, David Hoffman.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite