Conservatorii fac front comun cu Biserica în legătură cu reglementările în domeniul avortului şi a căsătoriilor gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conservatorii cer părerea Sfântului Sinod despre legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex   FOTO Adevărul
Conservatorii cer părerea Sfântului Sinod despre legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex   FOTO Adevărul

Conservatorii au cerut opinia Bisericii despre uniunile civile şi cele între persoanele homosexuale, dar şi un punct de vedere cu privire la avort şi suveranitate naţională. Asta în contextul mai larg al globalizării şi al dezbaterilor iscate la nivel internaţional pe aceste teme.

Temele vizate, spun conservatorii, sunt pe de interes naţional şi sunt larg dezbătute de cetăţenii români. Aceştia au explicat că au cerut opinia Bisericii întrucât această instituţie se bucură de încrederea majorităţii românilor şi pentru că partidul pe care îl reprezintă împărtăşeşte aceleaşi valori ca şi Biserica Ortodoxă Română.

„Biserica Ortodoxă Română şi valorile tradiţionale conservatoare reprezintă repere morale esenţiale într-o lume adeseori amorală. Este, în acest context, necesară, din partea partidelor politice în general şi a Partidului Conservator în special, o cultivare a dialogului etic cu instituţia pe care majoritatea populaţiei o percepe ca pe un înalt reper moral”, arată comunicatul dat publicităţii.

În ceea ce priveşte uniunile civile şi căsătoriile între persoanele de orientare homosexuală, conservatorii întreabă reprezentanţii Bisericii ce atitudine consideră că ar trebui să adopte clasa politică din România, având în vedere că aceste dezbateri „nasc diviziuni sociale de un nivel neîntâlnit până acum”.

Totodată, luând în considerare dezbaterea tot mai răspândită pe marginea problematicii avortului, cu argumente solide de ambele părţi, dar şi faptul că Marea Britanie şi Polonia au reglementat deja la nivel legislativ această problemă, conservatorii au cerut opinia Bisericii cu privire la orientarea pe care ar trebui să o adopte România în legătură cu această problemă.

„Spre ce atitudine crede Biserica Ortodoxă Română că trebuie să tindă clasa politica, în contextul unei scăderi demografice notabile în România şi în multe ţări din Europa?”, au întrebat reprezentanţii PC.

În plus, conservatorii au adus în atenţia BOR problematica unităţii şi a suveranităţii statului român în contextul globalizării „şi al tendinţei de federalizare a mai multor continente şi popoare”.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite