Comparația făcută de doi americani între București și Paris. „E mai bine aici” VIDEO

0
Publicat:

Doi volggeri americani, Vernon și Maryana, au postat pe canalul lor de Youtube aventurile din capitala României. Cei doi nu au ezitat nici să compare Bucureștiul cu Parisul. 

București FOTO Shutterstock
București FOTO Shutterstock

Vernon și Maryana au străbătut Bucureștiul la pas, încercând să-i afle secretele, și i-au admirat frumusețile. Cei doi americani au trecut prin Piața Obor, unde au încercat micii lăudați de nenumărați turiști străini, iar apoi au ajuns la Casa Poporului.

Foarte mult i-a impresionat Centrul Vechi al Bucureștiului, dar și Mănăstirea Stavropoleos.   

Mâncarea bună, localurile de calitate și prețurile mai mici în comparație cu marile capitale din Vestul Europei au adus tot atâtea note bune pentru București. Arhitectura Capitalei, cunoscută în special în perioada interbelică sub numele de „Micul Paris” a fost un alt capitol la care cel mai mare oraș al României a punctat.

Asemănările, atâtea câte mai sunt după ce Nicolae Ceaușescu a distrus mare parte din oraș, nu puteau să le scape nici americanilor.

O comparație măgulitoare

Nu întâmplător, cei doi au comparat la final Bucureștiul și Parisul, iar ceea ce au spus este fără îndoială cât se poate de măgulitor pentru români, în general, dar mai ales pentru localnici. Și chiar dacă blocurile inspirate din vechea arhitectură sovietică domină orașul, americanii au fost cât se poate de indulgenți.

Însă cel mai mult i-a impresionat curățenia din București, raportat la cele văzute în Paris, într-o perioadă în care revolta populației a provocat mult haos și mizerie pe străzile „Orașului Luminilor”

E mai mult grafitti, dar și prețurile sunt mult mai mici. E mai curat decât în Paris. Da, sunt clădiri sovietice și grafitti, dar e mult mai curat, iar oamenii sunt mult mai cumsecade decât în Paris. Iubesc Parisul, dar acest oraș e mai bun decât Parisul. Dacă ne gândim la toate aspectele, e mai bine în București, decât în Paris", au conchis cei doi tineri vloggeri care au traversat Atlanticul pentru a admira Bucureștiul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite