Cod galben de vânt în mai multe judeţe din ţară. Judeţul Harghita se află sub Cod galben de ceaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei judeţe se află sub Cod galben de vânt FOTO Shutterstock
Trei judeţe se află sub Cod galben de vânt FOTO Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţă, două avertizări de Cod galben de vânt pentru trei judeţe din ţară. Specialiştii au anunţat că intensificările vântului vor atinge la rafale şi 80 de kilometri pe oră.

Între orele 11.00 - 17.00 este valabil un Cod galben de vânt în judeţul Caraş-Severin. Potrivit avertizării meteo, se vor semnala intensificări locale ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăşi viteze de 70 - 80 de kilometri pe oră.

Potrivit ANM, o avertizare de Cod galben de vânt este valabilă, până la ora 14.00, pentru judeţul Sibiu, în special pentru zona de munte şi mai ales pentru zona localităţilor Boiţa, Tălmaciu, Turnu Roşu, Racoviţa, Avrig, Selimbăr şi municipiul Sibiu.

Intensificările vântului vor atinge şi depăşi local 60-65 de kilometri pe oră la rafală, iar la munte peste 70 de kilometri pe oră.

De asemenea, judeţele Timiş şi Caraş Serevin se află sub Cod galben de vânt până la ora 11.00. Intensificările vântului vor atinge şi depăşi la rafală viteze de 70-80 de kilometri pe oră.

Specialiştii au emis şi o avertizare de Cod galben de ceaţă, valabilă pentru zonele joase din judeţul Harghita, inclusiv pentru drumurile naţionale şi europene.

Din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Pe aceeaşi temă:

Prognoza meteo pe două săptămâni. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, însă vom avea parte şi de zile mai răcoroase şi ploioase

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite