Cocktailurile "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Ivanov, unul dintre cei mai buni barmani din România, câştigător a numeroase premii, a pregătit special pentru cititorii ziarului "Adevărul" cinci băuturi care să vă încălzească

Ionuţ Ivanov, unul dintre cei mai buni barmani din România, câştigător a numeroase premii, a pregătit special pentru cititorii ziarului "Adevărul" cinci băuturi care să vă încălzească în noaptea de revelion

Deşi cocktailurile au la bază reţete vechi de mai bine de 300 de ani, băuturile au fost "reinventate". "Ingredientele trebuie să fie naturale, pentru că niciodată nu ai să găseşti textura şi gustul specifice fructului în esenţe şi lichioruri.

O băutură o bei, în primul rând, cu nasul", a explicat Ionuţ Ivanov. El spune că este foarte important ca toate ingredientele folosite să fie proaspete şi alese cu grijă, iar prepararea băuturilor să se facă repede, pentru ca tăria alcoolului să nu fie tăiată de topirea gheţii din pahare.

Campari Hotel

Pahar: Cocktail
Decor: nu este necesar
Metoda: Agitaţi toate ingredientele puternic şi strecuraţi fin, în paharul răcit de cocktail

Ingrediente:

2 părţi Campari
1 parte Grand Marnier
½ parte suc proaspăt stors de lamâie
1 linguriţă de bar cu marmeladă de caise

Servit imediat după ce a început petrecerea, Campari Hotel, cu gustul său amărui, va fi preferat mai ales de bărbaţi. În orice caz, va deschide cu siguranţă apetitul pentru delicatesele de pe masa de Anul Nou, dar şi pentru distracţie.

Hot Grog

Pahar: Toddy
Decor: jumătate de felie de portocală
Metoda: se construieşte în paharul de servire

Ingrediente:

5 părţi Bacardi (Black sau învechit)
1 ½ parte suc proaspăt stors de lime
2 linguriţe de bar miere
2-3 picături Angostura Bitter
2 ½ părţi apă fierbinte

Un cocktail cald, numai bun de servit înainte de petrecerea propriu-zisă, cu un gust accentuat de alcool din cauza aburilor, care este însă îmbinat perfect cu aroma de portocală.

Silent Martini

Pahar: Cocktail
Decor: Frunză de busuioc
Metoda: Agitaţi toate ingredientele puternic şi strecuraţi fin în paharul de cocktail, răcit în prealabil cu cuburi de gheaţă

Ingrediente:

2 părţi Absolut Vodka
1 parte suc proaspăt stors de lime
1 parte sirop de zahăr
3-4 frunze proaspete de busuioc
Jumătate de kiwi

Servită în a doua parte a nopţii de revelion, băutura are drept calitate principală darul de a te surprinde. Amestecul de busuioc şi kiwi te duce cu gândul de fapt la… struguri verzi, proaspeţi.

Royal Pine

Pahar: Flută de şampanie
Decor: Crenguţă de brad spălată bine
Metoda: Se toarnă siropul în pahar, după care se umple cu şampania proaspăt deschisă

Ingrediente:

1 parte sirop de brad

1-2 picături Angostura Bitter

Şampanie

Tradiţionalul pahar de şampanie a fost reinventat cu arome uşor amărui şi de brad. Crenguţa din pahar nu doar întregeşte decorul, ci şi parfumează o băutură cu un gust unic.

Personal Affair

Pahar: Old-fashioned
Decor: Pepenas de para
Metoda: Agitaţi mai întâi toate ingredientele puternic şi strecuraţi în paharul old-fashioned plin cu gheaţă pisată

Ingrediente:

6-7 frunze proaspete de mentă
4 părţi Absolut Vodka
4 părţi suc proaspăt stors de pere
1 parte suc proaspăt stors de lămâie
1 parte sirop de zahăr

Servit a doua zi după marea "zbenguială" de revelion, băutura este una proaspătă, cu un gust revigorant, care în mod sigur vă va readuce pofta de petrecere. Gustul este surprinzător, nu poţi identifica aromele pe loc, dar este delicios.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite