Circulaţia pe Dunăre, blocată, după ce ecluza sârbească de la Porţile de Fier s-a defectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia pe Dunăre va fi blocată cel puţin până duminică, la ora 16.00, în dreptul portului Drobeta Turnu Severin, deoarece s-a stricat ecluza sârbească.

Şeful Biroului pentru Siguranţa Navigaţiei din cadrul Căpităniei Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu, a declarat pentru agenţia Mediafax că navele care ajung în zonă aşteaptă să se remedieze problema pentru că nu pot trece nici în aval, nici în amonte.

"A apărut o defecţiune tehnică la ecluza sârbească şi nu se mai fac ecluzări până cel mai devreme duminică la orele 16.00. Deocamdată, nu avem un act oficial de la partea sârbească, deşi prin protocol trebuia să anunţe, dar navigaţia este întreruptă în zona Portului Drobeta Turnu Severin", a mai spus Genovu.

Sâmbătă dimineaţă, în Portul Drobeta Turnu Severin exista doar o navă, (germană şi încărcată cu floarea-soarelui), care aştepta ca sârbii să repare ecluza şi să dea deblocheze navigaţia.

Alte şapte convoaie, pline cu cereale şi alte rpoduse, sunt în continuare blocate pe Dunăre, din cauza scăderii debitelor Dunării.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, sâmbătă dimineaţă debitele la intrarea în ţară a fluviului Dunărea, la Baziaş, erau de 2.300 metri cubi pe secundă, sub media multianuală de 3.800 de metri cubi pe secundă pentru aeastă perioadă, iar prognoza pentru următoarele 24 de oră este de creştere până la 2.450 meti cubi pe secundă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite