Centrele de plasament, „focare“ de nebunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
10% din copiii din centrele de plasament au stat, în medie, 13 zile internaţi la psihiatrie
10% din copiii din centrele de plasament au stat, în medie, 13 zile internaţi la psihiatrie

10% din copiii aflaţi în centrele de plasament din România au fost internaţi în secţii de psihiatrie în ultimul an şi jumătate.

Centrele de plasament de dovedesc a fi adevărate „focare" de nebunie pentru copiii care locuiesc acolo. Această concluzie are la bază un raport realizat de organizaţia neguvernamentală Hope and Homes for Children (HHC) România, potrivit căreia 10% din copiii aflaţi în centre de plasament au fost internaţi în secţii de psihiatrie.

„Durata medie de spitalizare pentru un copil a fost de 13 zile...În lipsa procedurilor şi a instrumentelor de lucru pentru diminuarea comportamentelor dificile, personalul preferă să apeleze numărul de urgenţă 112, pentru rezolvarea situaţiei de criză", se arată în document.

Mai mult, copiii care suferă de boli mintale nu beneficiază de servicii care să-i ajute să se recupereze, ba chiar le înrăutăţeşte starea. Lipsa acută de secţii de neuropsihiatrie infantilă duce frecvent la internarea copiilor cu boli mintale în secţii de psihiatrie adulţi, unde sunt neglijaţi şi chiar abuzaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite