Celebrul Banksy a desenat o Dacie Spring electrică. Top Gear a anunțat evenimentul VIDEO

0
Publicat:

Top Gear, renumita publicație automobilistică din Marea Britanie, a anunțat că un dealer și-ar fi găsit mașina desenată de celebrul Banksy, artistul de stradă a cărui identitate este învăluită în mister.

Top Gear a făcut o glumă despre Dacia de 1 Aprilie Foto: Top Gear
Top Gear a făcut o glumă despre Dacia de 1 Aprilie Foto: Top Gear

Opera de artă a lui Banksy ar fi apărut în showroom-ul din orașul englezesc Grimsby, pe spatele unei Dacia Spring, cel mai ieftin vehicul electric. Iar graffiti-ul care face referire la „The Stig”, numele dat șoferului de curse anonim ce apărea în emisiunea Top Gear, a făcut ca mașina să devină una neprețuită. 

Adăugarea unui Banksy original a crescut imediat valoarea vehiculului peste noapte”, a spus jurnalistul „Cory Spondent”, corespondent al Top Gear, cunoscut pentru „exclusivitățile sale în mare parte incorecte din lumea automobilelor”.

Iar vehiculul mâzgălit a fost intitulat „Hope Springs Eternal”, un fel de „Speranța primăverilor eterne”. „Criticii consideră că numele sugerează reducerea comentariilor politice și au respins ideea că este «doar un joc de cuvinte vag»”, mai spune jurnalistul Top Gear.

Am fost absolut uluit când am deschis azi dimineață. Înnebunit. Un Banksy, un Banksy adevărat. În reprezentanța mea. Necrezut.”, spune și proprietarul reprezentanței unde s-a întâmplat miracolul. 

Dacă pentru Bansky acest lucru ar putea ridica prețul de licitație la zeci de milioane, pentru Dacia acest lucru poate duce la anularea garanției de trei ani, se mai arată în materialul redactat de jurnaliștii de la Top Gear pentru ziua de 1 Aprilie. 

Cine râde la urmă râde mai bine!

Pamfletul a fost gustat de fani. Comentariile sunt și ele amuzante. Un proprietar de Dacie, străin, a susținut că „are mai mulți stropi artistici de noroi pe spatele mașinii” , decât ce a realizat Banksy. Alt pasionat de mașini susține că „Dacia ar trebui să ofere asta ca opțiune”. 

Proprietarii de Dacii, în special românii, sar în apărarea mărcii. „Avem un proverb in România: «Cine râde la urmă râde mai cu poftă». Dacia este cea mai vândută mașină în Europa”, a comentat un român mândru. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite