Britanicii, entuziasmați de noua Dacia Spring electrică cu volan pe dreapta. Top Gear: „o schimbare radicală în întregul habitaclu”

0
Publicat:

Mașina electrică Dacia Spring cu volan pe dreapta, câștigătoare a Premiului TopGear,  a fost foarte bine primită în Marea Britanie.

Noua Dacia Spring electrică are un preț foarte bun pentru englezi FOTO: topgear.com
Noua Dacia Spring electrică are un preț foarte bun pentru englezi FOTO: topgear.com

Unul dintre cele mai bune vehicule noi care vor ieși în evidență în peisajul auto al anului 2024 este noua Dacia Spring!

Mașina își va face debutul cu volanul pe dreapta, aceasta fiind noua versiune complet actualizată a primei mașini Dacia complet electrice, o mașină care, în versiunea Euro-spec, a fost desemnată de TopGear.com drept "Chilipirul anului" 2023.

Atunci când prețurile vor fi dezvăluite luna viitoare, se bănuiește că vor începe de la mult sub 21.000 de euro

”Arată cu siguranță foarte curată: dreaptă și cu o poziție excelentă, are o capotă sculptată, "benzi" negre lucioase în față și în spate, faruri full LED și jante de 38 cm din oțel cu capace de roți. Și, așa cum este construit pentru viața în oraș, există și o protecție a ușilor ușor de înlocuit. A existat o schimbare radicală în întregul habitaclu. A dispărut designul mai degrabă învechit și interfața centrală și a intrat o configurație mult mai modernă, cu un ecran personalizabil de șapte inci (sau 25,4 cm în cazul Springs cu specificații superioare), o calitate mai bună a materialelor și alegeri de culori și, sincer, un design mai bun. Și laudă fie spus: comenzile pentru temperatură și ventilator rămân reale, cadrane reale”, scrie topgear.com.

Micuțul Spring are o baterie de 26,8 kWh, care alimentează un motor electric de 48 kW (64 CP) și este mai greu decât Spring-ul de dinainte cu 6 kg, ceea ce înseamnă că mașina completă cântărește doar 984 kg.

Autonomia declarată și proiectată a noului Spring (în așteptarea certificării) de 220 de km este suficientă.

Pentru prima dată, la bordul mașinii se află frânarea cu regenerare și funcționalitatea ADAS, iar aceasta se va încărca rapid de la 20-80% în 45 de minute cu un încărcător de 30 kW și... va ajunge încet la 100 km/h în mai puțin de 14 secunde.

În total, de la lansare, peste 140.000 de exemplare Dacia Spring au fost înmatriculate pe plan internațional. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite