Cel mai tânăr consumator de etnobotanice are 11 ani. Ce droguri „legale” preferă adolescenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vârsta celui mai mic consumator de etnobotanice găsit într-o cercetare comandată de Agenţia Naţională Antidrog şi de UNICEF şi făcută publică ieri este de 11 ani. Cel mai în vârstă are 40 de ani.

Vârsta medie a consumatorilor de substanţe psihotrope legale a coborât în rândul adolescenţilor şi a ajuns chiar la cea a pubertăţii, de 11 ani. Se observă un consum semnificativ în rândul celor de 15 ani şi mai ales a băieţilor. Concluzia aparţine unui studiu despre consumul de droguri legale făcut de Agenţia Naţională Antidrog, UNICEF şi Reţeaua Română de Reducere a Riscurilor (Romanian Harm Reduction Network – RHRN) şi dat ieri publicităţii. Cel mai în vârstă consumator are 40 de ani.

Vezi ce riscuri prezintă etnobotanicele

56,1% din consumatori au luat în ultimele 30 de zile produse de tip „Spice”, iar 43,9% au preferat mixurile energizante. Cele mai populare „branduri” la nivel naţional sunt Diesel, Pure, Katana şi Magic.

Care sunt obiceiurile celor care se droghează

Studiul arată că majoritatea tinerilor care consumă etnobotanice sunt tineri integraţi social, cu o situaţie economică bună. Ei sunt tentaţi să experimenteze substanţe noi, în diverse combinaţii, în mare parte din cauza lipsei unor reglementări privind regimul şi vânzarea acestor substanţe.

Cercetarea a fost făcută anul acesta printre consumatori, vânzători de droguri şi profesionişti din 10 oraşe mari: Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj, Iaşi, Ploieşti, Galaţi, Craiova, Braşov şi Oradea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite