Cei mai scumpi cartofi prăjiţi din lume, în Cartea Recordurilor. Cât costă o porţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recordul pentru cea mai scumpă reţetă de cartofi prăjiţi a fost atins pe 13 iulie, cu ocazia Zilei Naţionale a Cartofilor prăjiţi.
Recordul pentru cea mai scumpă reţetă de cartofi prăjiţi a fost atins pe 13 iulie, cu ocazia Zilei Naţionale a Cartofilor prăjiţi.

Cel mai scump fel de mâncare de cartofi din lume se găsesc la New York şi costă 200 de dolari. Cartofii, care au intrat în Cartea Recordurilor, sunt  dintr-un anumit soi, sunt gătiţi cu atenţie în şampanie şi grăsime de gâscă, sunt aromaţi din plin cu trufe, iar apoi garnisiţi cu aur de 23 de carate. Reţeta deţine noul record, certificat de Cartea Recordurilor, pentru cel mai scump fel de mâncare de cartofi din lume, relatează Reuters.

Recordul pentru cea mai scumpă reţetă de cartofi prăjiţi a fost atins pe 13 iulie, cu ocazia Zilei Naţionale a Cartofilor prăjiţi. Pentru a o sărbători în mod corespunzător, bucătarii Joe Calderone şi Frederick Schoen-Kiewert, de la restaurantul Serendipity din New York au realizat acestă reţetă cu mare atenţie pentru a intra în cartea Recordurilor, scrie Digi24. 

Nu este prima realizare a acestora. Ei se pot lăuda şi cu alte premii, inclusiv cele pentru cel mai scump milkshake şi cel mai scump sandviş de pe planetă.

Reţeta este un triumf al luxului: cartofii Chipperbeck, de cea mai bună calitate, sunt mai întâi albiţi în şampanie Dom Perignon şi şampanie Ardenne J. LeBlanc, daţi cu oţet francez, apoi gătiţi de trei ori în grăsime pură de gâscă din sud-vestul Franţei.

„Trufe, trufe şi iar trufe în aceşti cartofi prăjiţi. Aşadar, aici avem ulei de trufe, avem trufe negre proaspete, de vară. Sosul Mornay, adică sosul de caşcaval în care vor fi scufundaţi cartofii, este infuzat cu trufe în o mie şi unul de moduri diferite. Trufa este vedeta aici", spune Frederick Schoen-Kiewert, managerul Serendipity.

Totul este presărat cu pudră de aur comestibilă de 23 de karate şi servit pe un platou din cristal Baccarat.

„Suntem atât de onoraţi că am fost recunoscuţi de Guinness World Records pentru crearea celor mai scumpi cartofi prăjiţi, „Crème de la Crème Pommes Frites”, şi aşteptăm cu nerăbdare să creăm reţete şi mai piperate în viitor”, a comentat directorul creativ al Serendipity, bucătarul-şef Joe Calderone.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite