Cei mai căutaţi infractori români şi-au petrecut Revelionul în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu aproape şase luni, Inspectoratul General al Poliţiei Române prezenta un Top 20 al celor mai căutaţi infractori români, daţi în urmărire internaţională. Până în prezent

În urmă cu aproape şase luni, Inspectoratul General al Poliţiei Române prezenta un Top 20 al celor mai căutaţi infractori români, daţi în urmărire internaţională. Până în prezent niciunul dintre aceştia nu a fost prins. Mai mult, pe listă au fost adăugate alte câteva nume.
Clămparu a tras clapa justiŢiei
În capul listei se află Ioan Clămparu, în vârstă de 38 de ani, dat în urmărire internaţională din mai 2004. Împotriva lui, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism şi crimă organizată. În momentul punerii sale sub acuzare, s-a vorbit despre faptul că grupul coordonat de el aruncase "în joc" peste 1 milion de euro în vederea stopării anchetei. Au existat zvonuri că ar fi fost arestat în urmă cu câteva luni la graniţa franco-spaniolă, dar autorităţile acestor ţări au negat.
Beraru - localizat, dar neprins
Pe locul secund se află Sorin Beraru, căutat din mai 2001, pentru executarea unei condamnări de 12 ani. El a săvârşit infracţiunile de trafic de influenţă, dare şi luare de mită, sustrăgându-se cercetărilor şi în alte dosare. Prezenţa lui a fost semnalată în diferite ţări din Europa, Asia sau Africa. Condamnat deja la 7 ani de detenţie, Beraru se pare că a ajuns în Israel. Urmează Mihai Bucurenciu şi Valentin Răducan, ambii implicaţi în dosarul "Portbagajul". Primul este condamnat la 10 ani închisoare pentru lipsire de libertate. Anul trecut a fost văzut în Austria, unde ar fi cerut legalizarea unor acte la un notar. Valentin Răducan se sustrage executării unui mandat de arestare preventivă emis pe numele său de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Despre el se deţin date că se află în Statele Unite ale Americii.
"Locotenetul" român al celebrului Passaris este căutat şi el din 2002, fiind condamnat la 12 ani de puşcărie pentru tentativă de omor. În vara anului 2004 a fost arestat sub o identitate falsă în Spania, de unde a reuşit să evadeze.
Nicolae Popa, dispărut fără urmă
Nicolae Popa, fostul preşedinte al Gelsor, condamnat la 12 ani de detenţie în dosarul privind prăbuşirea FNI, se află pe locul şase al topului. Împotriva acestuia, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pentru delapidare şi abuz în serviciu. În anul 2001 a fost semnalat în Asia de sud-est, iar acum se pare că a revenit în Europa.
Lista continuă cu încă 14 criminali periculoşi care ar trebui să execute pedepse cu închisoare între 8 şi 19 ani.
Celebrul hoţ de maşini de lux Radu Bolgiu nu mai este dat în urmărire generală din cauza unor vicii de procedură. În momentul de faţă, se încearcă punerea lui sub acuzare în alte dosare, pentru a fi posibilă extrădarea din Spania. Severin Tcaciuc, care adună în România dosar după dosar, şi care a dat cea mai mare "palmă" Poliţiei Române, fugind din ţară, stă în Austria. Omul de afaceri sucevean susţine că a obţinut azil politic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite