Cât l-a costat pe Osmanovici afirmaţia  „oamenii mor oricum”. Ce venituri încasa de la Casa de Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Fostul purtător de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Daniel Osmanovici, care a susţinut că „oamenii mor oricum şi cu, şi fără sistem”, primea lunar un salariu de peste 8.000 de lei din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Daniel Osmanovici a fost numit în funcţia de şef al Serviciului de Relaţii cu Asiguraţii, Presă şi Purtător de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în 2018, la finalul lunii iulie.

CNAS anunţa atunci că numirea noului şef al acestui serviciu vine din dorinţa instituţiei de „a-şi îmbunătăţi comunicarea cu mass-media, cu asiguraţii, dar şi cu proprii angajaţi, în contextul în care sunt în pregătire o serie de proiecte cu impact important asupra politicilor de sănătate, asupra prevenţiei şi a gradului general de sănătate al populaţiei”.

Potrivit dispoziţiilor art.33 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, CNAS e obligată să publice rapoarte privind veniturile lunare încasate de membrii instituţiei.

Rapoartele din lunile iunie şi mai ale acestui a, arată că Daniel Osmanovici a încasat un salariu net de peste 8000 de lei lunar. În cele zece luni de serviciu în cadrul CNAS, purtătorul de cuvânt a adunat venituri de aproximativ 100.000 de lei, conform datelor furnizate de Newsweek România.

Captură a raportului pe luna iunie în care este evidenţiat salariul purtătorului de cuvânt

Imagine indisponibilă

CNAS a recomandat verificare declaraţiilor de avere a purtătorului de cuvânt, disponibile atât pe site-ul instituţiei cât şi pe ANI. Deşi declaraţia trebuie completată anual, până în data de 15 iunie, ultimul document semnat de Daniel Osmanovici datează din luna august a anului trecut, şi cuprinde doar veniturile încasate de la Antena 1, unde a fost prezentator de ştiri.

Între februarie şi iunie 2019, CNAS nu a transmis niciun comunicat

Site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ne arată, la categoria „Comunicate de presă”, că în perioada februarie - iunie 2019 această instituţie nu a transmis publicului nici un comunicat de presă.

Imagine indisponibilă

Purtătorul de cuvânt şi-a dat demisia săptămâna trecută după premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, demiterea atât a purtătorului de cuvânt, cât şi a preşedintelui CNAS.

„Am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la casa asigurărilor de sănătate ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie, de aceea solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate şi a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate. Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public, un om care deţine o anumită funcţie să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni”, a declarat Viorica Dăncilă într-o declaraţie de presă.

Ulterior Osmanovici a încercat să se scuze după ce a făcut afirmaţia cinică, dând vina pe jurnalistul care i-a luat interviul: „Am greşit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculaţia jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacţionat într-un mod total nepotrivit şi lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declaraţia mea va înţelege mai bine”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite