Cât costă masa de Revelion cu mâncarea gata pregătită și livrată la ușă. „Este o variantă”
0Sunt nenumărate ofertele firmelor care livrează mâncare la domiciliu și care în această perioadă lucrează la foc continuu. Se fac livrări inclusiv marți după-amiază, cu doar câteva ore înainte de Revelion.
Dacă știi ce îți dorești să pui pe masa de Revelion, nu ai timpul necesar să prepari toate aceste bunătăți, în schimb ai o firmă de încredere, să comanzi mâncarea pentru masa festivă poate fi o variantă convenabilă. Cei care apelează frecvent la această soluție spun că, deși pare, la prima vedere, că este costul mare, în final ajungi să apreciezi decizia. Cel mai probabil nu vei mai arunca mâncare, așa cum li se întâmplă de cele mai multe ori românilor, vei avea pe masă feluri variate și, în plus, scapi de grija că ceva ar putea să nu iasă cum ți-ai propus sau că nu-ți ajunge timpul.
Ofertele firmelor care livrează mâncare sunt numeroase, iar produsele pentru masa de sărbătoare arată apetisant în fotografiile de prezentare. Majoritatea livratorilor au fie o sumă-prag (300 lei, 500 lei, 800 lei etc.), fie un număr de porții de la care acceptă să livreze la domiciliu. Pentru Revelion comenzile sunt numeroase, însă cu puțin noroc încă se mai găsesc și pe ultima sută de metri restaurante dispuse să răspundă solicitărilor.
Ingrediente de calitate, prețuri pe măsură
Dacă masa de Crăciun a fost foarte bogată, cu multe produse tradiționale, cel mai probabil pentru Revelion alegerile s-ar putea îndrepta și către feluri mai „ușoare”. Un platou cu fructe de mare, pentru patru persoane, costă 210 lei la o firmă de catering din Iași. Platoul pentru patru persoane cântărește 1,4 kg și conține: : rissoto, scoici în sos de vin alb cu ceapă și usturoi, tentacule de caracatiță la tigaie cu unt, rozmarin, lămâie și usturoi, creveți în unt și vin alb, calamar la grătar, pesto rosso, lămâie. Pentru șase persoane costul crește la 280 lei.
Un platou cu aperitive mix, pentru cinci-șase persoane, costă 345 lei la un furnizor din București. În acest preț regăsim: Bresaola de Vita=150 gr, prosciutto crudo+grisine=200gr, salam cu carne de căprioara=100gr, Cașcaval afumat=100gr, brânză camembert=200gr, brânza cu mucegai=200gr,muschi haiducesc, bulete de brânză jalapeno, struguri 400gr, arahide prăjite=50gr, nuci caju=50gr, caise confiate=50gr și alte fructe=50gr, total platou~1,8 kg, recomandat pentru 5-6 persoane – 345 lei.
Într-o altă ofertă regăsim un platou de mezeluri fine asortate (1 kg), la 220 lei: cotlet haiducesc, bacon, salam sibiu, piept de curcan afumat, cremă gorgonzola, sos remoulade, mini focaccia, ouă prepeliță, ardei gras roșu și galben, roșii cherry, măsline kalamata, castravete murat, ardei murat, microplante.
Pentru un platou haiducesc (1,4 kg, pentru patru persoane) prețul este 140 lei. Veți primi acasă: mici, coaste de porc, cârnați subțiri, cartofi țărănești, telemea vacă, castraveți murați. Pentru șase persoane prețul crește la 180 lei.
Pentru un platou cald (1.330 g), în care regăsim: aripioare de pui, cârnați afumați, coaste de porc, pulpe de pui dezosate, cartofi baby cu pătrunjel, brânză Cheddar, ceapă murată, ardei Padron, salată de ardei copt, castraveți murați, sos BBQ – prețul este 168 lei.
Dacă doriți să comandați salate separat, printre oferte am identificat următoarele prețuri: salată icre – 62 lei (0,5 kg), salată de boeuf – 50 lei (0,5 kg), salată shuba – 48 lei (0,5 kg), salată de vinete – 46 lei (0,5 kg).
Pentru cei care nu vor să se îndepărteze prea mult de mâncarea tradițională de sărbători există în continuare în oferte sarmalele. Un platou cu 10 sarmale costă la un restaurant din Herculane 65 lei, iar în oferta unei firme de catering din Oltenia găsim un platou cu 30 sarmale la 150 lei.
Pentru cei care nu consumă carne, un platou veggie delight l-am regăsit în oferte la 190 lei. Pentru o salată de cartofi cu ceapă verde, castraveți murați și edamame (0.5 kg) prețul este 59 lei, o tavă cu cartofi baby la cuptor cu busuioc, pătrunjel, usturoi și ulei de trufe (0.6 Kg) costă 54 lei etc..
Deserturi pe alese
Dacă alegeți și pentru desert varianta de a comanda cu livrare la domiciliu, restaurantele au și aici oferte variate. Un platou (900g) cu amandină de casă, prăjitură cu mac, cafea și cremă de vanilie, prăjitură cu cremă de fistic și ciocolata albă, mousse cu ciocolată albă și fructe de pădure costă 120 lei. Un platou cu minieclere artizanale (672 g) costă 152 lei, o tartă cu mere (1,5 kg) costă 118 lei, iar un tort duo mousse variază între 231 și 308 lei.
„Deserturile pe care aleg să le cumpăr în general le comand la cofetării, pentru că știu cum sunt produsele. Cât despre mâncare, dacă ai mai comandat și este de calitate, da, este o variantă, având în vedere că programul de lucru ne lasă foarte puțin timp și pentru pregătiri. Oricum, pentru a prepara acasă trebuie să aloci timp cumpărăturilor, alt timp să pregătești totul, iar ingredientele de calitate costă, așa că oricum cheltuiala va fi considerabilă”, spune o persoană care va fi gazdă în noaptea de Revelion.