Cât au crescut salariile românilor în ultimii ani. Orașele din România în care se câștigă cel mai bine

0
Publicat:

În ultimii ani, salariile românilor din anumite zone ale țării au crescut considerabil, o arată statisticile. Astfel, s-a întocmit un clasament al județelor în care s-au înregistrat, în anul 2023, cele mai mari venituri.

Salarii Români SURSĂ Arhiva Adevărul
Salarii Români SURSĂ Arhiva Adevărul

Conform cifrelor puse la dispoziție de statisticiromania.ro, capitala României conduce, în continuare, în acest top.

Orașele din România în care se câștigă cel mai bine

Conform statisticiromania.ro, Bucureștiul conduce, în continuare, în topul celor mai mari salarii la nivel național. Astfel, în anul 2023, media salarială netă în capitala României a fost de aproape 6.000 de lei, mai exact 5.937 de lei. În 2020, media salarială netă din București era de 4.260 lei.

Clujul se află pe poziția a doua, la mică distanță de București, cu o medie de 5.628 de lei (3.867 lei în 2020).

Podiumul este completat de Timiș, unde media salarială netă pentru anul 2023 a fost de 5.077 de lei (3.460 în 2020)

Sibiul ocupă a patra poziție a clasamentului, cu o medie de 4.872 de lei (3.318 în 2020). În Iași, unul dintre cele mai mari și importante orașe ale țării, s-a înregistrat, în cursul anului trecut, o medie de 4.452 de lei (3.222 în 2020)

Cum poate fi explicată această creștere

Conform statisticilor oferite de statisticiromania.ro, salariile românilor au crescut considerabil în ultimii ani. La această creștere a contribuit, susțin specialiștii, și domeniul IT, care atrage tinerii ca un magnet și care oferă salarii extrem de motivante.

Tinerii sunt atrași de IT deoarece este o muncă frumoasă și plătită pe măsură. În Iași, de exemplu, acest domeniul a cunoscut o dezvoltare uriașă în ultimii ani. În centrul orașului au fost construite foarte multe clădiri de birouri moderne, care oferă cele mai bune condiții angajaților. Apariția acestor clădiri de birouri a atras și multe companii uriașe, care recrutează tineri români. Totodată, universitățile din țară produc adevărați specialiști, ce pot fi încadrați imediat pe piața muncii”, au precizat reprezentanții unei multinaționale cu sediul în Iași.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite