Cartierele rezidențiale nu vor mai primi autorizație dacă în zonă nu sunt construite școli

0
Publicat:

Cartierele rezidențiale nu vor mai primi autorizație, astfel că nu vor mai putea fi ridicate, dacă dezvoltatorul nu construiește și o grădiniță, o școală și cabinete medicale în zona respectivă și dacă nu asigură infrastructura rutieră necesară, a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Această măsură este prevăzută în noul Cod al amenajării teritoriului și construcțiilor, aprobat recent de guvern, a precizat, la Radio România Actualități, ministrul Dezvoltării.

„Codul urbanismului va impune niște reguli, nu se vor mai putea construi asemenea cartiere fără ca primăria să aibă temei legal pentru a impune constructorului construcția unor asemenea infrastructuri edilitare sau rutiere, respectiv ca aceste servicii publice - creșe, grădinițe, școli, cabinete medicale - să fie asigurate în acel cartier. Cetățeanul care se mută acolo, o familie tânără cu copii, de exemplu, să nu trebuiască să parcurgă o oră până își lasă copilul la o creșă sau o grădiniță poate chiar în centrul orașului”, a spus el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite