Care este starea de sănătate a Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, la o lună de la internarea cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎPS Pimen
ÎPS Pimen

ÎPS Pimen este internat de o lună la Institutul Naţional "Matei Balş", fiind infectat cu noul coronavirus. Pe data de 20 aprilie a fost transportat de urgenţă la Bucureşti în stare gravă. La o lună de la internare, starea sa este staţionară, a declarat directorul INMB, Adrian Streinu Cercel.

UPDATE ÎPS Pimen a murit

”Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!”, este anunţul postat marţi noapte pe pagina de Facebook a Trinitas Tv, postul de televiziune al Patriarhiei.


Adrian Streinu Cercel a fost întrebat despre starea ierarhului, marţi seară la Antena 3. Acesta a spus că ÎPS Pimen beneficiază de confidenţialitate maximă, iar starea sa este staţionară, relatează Hotnews.ro

„Beneficiază de confidenţialitate maximă şi tot ceea ce pot să vă spun este că este staţionar. Eforturile noastre sunt maximale”, a spus Streinu Cercel.

ÎPS Pimen a fost infectat cu noul coronavirus şi aflându-se în stare gravă, a fost transportat de urgenţă de la Suceava la Bucureşti, pe data de 20 aprilie. 

La Institutul Naţional "Matei Balş", ierarhul a fost intubat după ce a suferit complicaţii pulmonare. Conform unor surse medicale, înaltul ierarh a primit trei doze de plasmă hiperimună prelevată de la donatori vindecaţi de coronavirus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite