Cărbunaru: Guvernul a aprobat plata recenzorilor implicați în recensământ

0
Publicat:

Cei 20.000 de recensori implicați în realizarea recensământului populației și locuințelor își vor primii bani, a anunțat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, în urma ședinței de miercuri.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Foto: Arhivă
Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Foto: Arhivă

Executivul a adoptat o hotărâre prin care sunt repartizate sumele necesare.

Suma necesară este cu 30 de milioane de lei mai mică decât cea estimată inițial.

“Pot să vă confirm faptul că astăzi Guvernul a adoptat hotărârea prin care sunt repartizate sumele necesare pentru a plăti cei aproximativ 20.000 de cetăţeni care s-au implicat în realizarea recensământului populaţiei şi locuinţelor. Potrivit primelor evaluări, este vorba de o economie de cel puţin 30 de milioane de lei faţă de fondurile estimate iniţial, această sumă urmând să fie distribuită celor care au contribuit şi merită mulţumiri în acest sens pentru realizarea recensământului populaţiei şi locuinţelor”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de News.ro.

Cât a costat recensământul trecut

Recensământul locuințelor și populației a avut loc anul acesta începînd cu data de 14 martie, fiind decalat cu un an din cauza pandemiei. El a cuprins în premieră și o fază de autorecenzare online și s-a finalizat la 31 iulie.

Potrivit datelor preliminare anunțate de autorități, populația aflată pe teritoriul României este de circa 19 milioane de persoane, față de 20,12 milioane, în 2011.

Un număr de 18,15 milioane de persoane s-au înregistrat până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Bugetul aprobat încă din 2020 a fost de 80 de milioane de euro (392 de milioane de lei) față de 40 de milioane de euro, cât a costat recensământul efectuat în urmă cu 11 ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite