Canalizare pe pista de atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu mai bine de un an, Primăria Galaţi a încercat să rezolve cumva problemele de pe Stadionul ”Dunărea”, care se inunda la fiecare ploaie mai serioasă. S-au montat nişte canale colectoare şi s-au pus 12 guri de canalizare.

Una dintre ele se află însă în mijlocul pistei de atletism. „Ni s-a spus că această canalizare nu va sta mult la stadion. Că e cu caracter temporar, dar de atunci a trecut mai bine de un an. Este chiar între culoarele 4 şi 5 ale pistei de atletism. Practic nu se poate susţine nicio competiţie sportivă. Este o ruşine", a declarat Dumitru Văduvoiu, antrenor.

Poate că lucrurile ar fi trecut neobservate dacă pista de atletism de la Stadionul „Dunărea" este singura din judeţ concepută la dimensiunile necesare desfăşurării unor competiţii. Arena este folosită de ateleţii gălăţeni de mai bine de cinci decenii.

„Era o pistă foarte bună. Prin anii '60-'70 toţi marii campioni se antrenau aici. Aici şi-au făcut pregătirea mari campioane precum Fiţa Lovin, Liliana Năstase sau Viorica Ţigău. Acum a ajuns o ruină, iar sportivii gălăţeni merg să se antreneze, tot mai mulţi, prin alte judeţe", a mai precizat Dumitru Văduvoiu.

Autorităţile locale spun că nu pot muta, cel puţin deocamdată, gura de canal din cauza crizei financiare.  „Oricum nu s-a rezolvat nimic. Pista este în continuare plină cu apă în momentul în care  plouă", a declarat Fiţa Lovin, care mai vine uneori să facă jogging pe stadion. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite