Bătrâni sinucigaşi din cauza unei legi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un tată îşi plimbă copilul pe un drum plin de sicrie distruse de autorităţi, din cauza noii legi introduse
Un tată îşi plimbă copilul pe un drum plin de sicrie distruse de autorităţi, din cauza noii legi introduse

Zeci de cazuri de sinucidere în rândul bătrânilor din China au fost semnalate în ultimele săptămâni din cauza unei legi atipice introduse.

În provincia Anhui, din China, înmormântările vor fi interzise de la 1 iunie. Oricine moare după această dată va fi incinerat. Pentru a-şi întări poziţia, oficialii au distrus şi sicriele găsite în zonă. 

Zeci de bătrâni au recurs la gestul dramatic, pentru a avea parte de înmormântarea în care cred, potrivit „Daily Mail”. Seniorii vor să se asigure că decesul lor va fi înregistrat înainte de 1 iunie, pentru că după aceea vor fi închise toate cimitirele. Autorităţile spun că acestea au ajuns să ocupe prea mult loc, motiv pentru care au venit cu regula nouă. 

Pentru a-şi transmite mesajul, oficialii au optat pentru vizite-surpriză la pompele funebre din zonă, de unde au fost ridicate şi distruse toate sicriele. 

„Înainte de 1 iunie oamenii pot alege înmormântarea trupurilor neînsufleţite, dar după această dată singura opţiune va fi incinerarea”, se arată în mesajul oficial. 

„Daily Mail” specifică că, deşi în zonele urbane această decizie nu a provocat nicio reacţie evidentă, în zonele rurale oamenii au luat măsuri extreme. 

Media locală a raportat zeci de cazuri de sinucideri în rândul oamenilor în vârstă. Zhang Wenying (81 de ani) s-a spânzurat pe 13 mai. A lăsat în urma sa un bilet în care a spus că a încheiat totul pentru a se asigura că are parte de înmormântarea decentă pe care o merită. Wu Lixiu (97 de ani) şi-a pus capăt vieţii cu o zi înainte, din acelaşi motiv. Presa a relatat cazuri de sinucidere şi în capitala provinciei. 

„Este greu pentru oamenii bătrâni să accepte regula aceasta, guvernul ar trebui să le dea timp de gândire, nu să se mişte atât de repede”, a spus un bărbat în vârstă. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite