Avertismentul unui medic după decesul celui de-al treilea doctor din România: „Plămânii au fost distruşi într-un timp foarte scurt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Municipal din Brad a explicat cum a fost ucisă de coronavirus colega lui, în vârstă de 70 de ani, medic la acelaşi spital.

„Mai avusese probleme cu amigdalele şi a considerat că probabil este o amigdalită normală”, a spus dr. Lucian Miron, citat de Mediafax. 

Evoluţia bolii a fost rapidă şi gravă, astfel că medicul a venit la urgenţă la Spitalul din Brad, de unde a fost transferată la Cluj. 

„A fost această rămânere fără plămâni, între ghilimele, cam aşa ceva se pare că s-a întâmplat, ceea ce se întâmplă şi cu alţi pacienţi de felul ăsta. Se distruge plămânul într-un timp foarte scurt”, a spus dr. Lucian Miron.

„Sunt mulţi sceptici că se înfloreşte. Din păcate am trăit, eu, cel puţin, şi colegi de-ai mei alţii din alte spitale să vadă astfel de cazuri care au o evoluţie atât de gravă şi fulminantă.”

„Să nu ne relaxăm absolut deloc, din punctul meu de vedere cazurile grave abia de acum vor începe să vină pentru că sunt pacienţi, am avut şi astăzi, pacienţi vârstnici, fără un istoric de contact cu cineva şi care vin deja cu suspiciuni majore”, adaugă acesta.

Decesul medicului din Brad este al treilea înregistrat în rândurile breslei. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite